logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 07 Lipanj 2019 04:46

Jamajčani iz Sheffielda u društvu prijatelja iz Slovačke ispunili Malu vijećnicu Grada Raba

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Jamajčani iz Sheffielda u društvu prijatelja iz Slovačke ispunili Malu vijećnicu Grada Raba Foto: Ivica Hodak

Iako neplanirano, primanje koje su u četvrtak 6. lipnja 2019., u Maloj vijećnici Grada Raba, za 20 „engleskih“ Jamajčana i petoro Slovaka, zajednički priredili gradonačelnik Raba Nikola Grgurić i direktorica Ureda TZ Grada Raba Ivana Matušan, prošlo je u spontanom i razdraganom ozračju.

 

45 godina vjernosti Rabu gospodina Vlada Penzeša

Do ovog susreta došlo je zahvaljujući Rabljaninu Marku Krstiniću, točnije dugogodišnjem poznanstvu i prijateljevanju obitelji Krstinić s gospodinom Vladom Penzešom iz Slovačke, koji već punih 45 godina dolazi na Rab i to svake godine po nekoliko puta, i koji, kako sam napominje, Rab smatra svojim drugim Domom.

 

Zahvaljujući Penzešovoj zaljubljenosti u Rab tijekom tih 45 godina stizali su ovdje brojni gosti koje je upravo on prizvao na otok pa je tako na njegov nagovor na Rab stigla i spomenuta grupa Jamajčana koji žive u engleskom gradu Sheffieldu.

 

Simpatični Jamajčani, koji će na Rabu u hotelu „Internacionalu“ boraviti 7 dana, oduševili su se srdačnim primanjem od strane gradonačelnika Raba i direktorice Ureda TZ Grada Raba.

 Ovi dragi ljudi, pripadnici velike i lako prepoznatljive imigrantske zajednice u Velikoj Britaniji, te vjerojatno najpoznatije etničke grupe s Kariba koja se može podičiti bogatom kulturom temeljenoj na miješanju afričke i drugih tradicija, u gradskoj su vijećnici nazdravili sa svojim rapskim i slovačkim prijateljima, kušajući okuse domaćih rapskih fritula i nezaobilazne rapske torte.

 

Ne treba posebno naglašavati da je ovo Jamajčanima bio prvi dolazak na Rab i da im to, kako su kazali, oduševljeni viđenim i doživljenim, svakako neće biti i posljednje pristajanje na ovaj prelijepi otok.

 

Pročitano 1428 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1