logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Nedjelja, 09 Lipanj 2019 18:28

Anton Halović osvojio 3. mjesto na 20. Junior barmen cupu u Karlovcu

Napisao/la SŠ Markantuna de Dominisa Rab
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

S ciljem kvalitetnog okupljanja mladih ljudi, poticanja njihove samostalnosti i usavršavanja u struci te promocije ugostiteljskih zanimanja, Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac organizirala je u petak 7. lipnja tradicionalni, ove godine jubilarni, 20. po redu, Junior barmen cup. Učenici su se i ove godine natjecali u dvije discipline: klasična priprema duge barske mješavine i slobodan stil.

 

Ukupno 26 natjecatelja predstavljalo je 14 škola iz isto toliko gradova iz gotovo svih dijelova Republike Hrvatske. Prije samog početka natjecanja prisutnim natjecateljima i posjetiteljima prigodno su se obratili ravnatelj Škole g. Damir Pleša i u ime osnivača Škole, Karlovačke županije, pročelnica Upravnog odjela za školstvo gđa. Marija Medić.

 

Na samom natjecanju, koje je otvorila viša stručna savjetnica za turizam i ugostiteljstvo pri Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih gđa. Monika Belle, svi natjecatelji su pokazali zavidno umijeće, za što ih je brojna publika nagradila burnim pljeskom. Natjecatelji su uz pića koja je ocjenjivao stručni žiri pripremali i pića koja su podijeljena okupljenim posjetiteljima. Po završetku natjecanja prigodna priznanja najuspješnijim natjecateljima uručio je ravnatelj Pleša, nakon čega je nastavljeno druženje učenika, mentora, ravnatelja i ostalih uzvanika u školskom praktikumu „Pod starimi krovovi“.

 

Srednju školu Markantuna de Dominisa Rab predstavljali su: Jolana Pičuljan iz 1. a razreda-smjer konobar i Anton Halović iz 2.b razreda-smjer THK, pod mentorskom palicom strukovnog učitelja Alen Markovića. Oboje su se natjecali u disciplini klasična priprema duge barske mješavine, u kojoj je Anton Halović osvojio odlično 3., a Jolana 8. mjesto.

 

Čestitke učenicima i mentoru!

Pročitano 927 puta

 

 

 

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1