Home Vijesti Dvije maštovite klupe za sklapanje prijateljstava donirane loparskim školarcima

Dvije maštovite klupe za sklapanje prijateljstava donirane loparskim školarcima

0
Dvije maštovite klupe za sklapanje prijateljstava donirane loparskim školarcima

Foto: Izvor / foto: CZK Lopar

 

Tu su mališani saznali što je to frendovska klupica – oslikana drvena klupa koja služi stjecanju prijatelja! Ako je netko usamljen i traži prijatelja, treba samo sjesti na klupicu. Drugima je to znak da se traži prijatelj i pozvani su da sjednu, druže se i uspostave nova prijateljstva!

Rab danas oglas

 

Voditeljica radionice iz Laboratorija zabave prezentirala je kako to funkcionira: sjevši na klupicu, pogledom i glasom potražila je prijatelja. Prvi mališani probili su led i stidljivo prišli klupi što je bilo nagrađeno velikom osmjehom. Nakon toga svi prisutni okupili su se oko klupice i pokazali kako znaju što znači prijateljstvo, koliko je važno imati prijatelje i kako razumiju što znači biti usamljen, bez prijatelja.

Poneseni idejom, mališani su uzeli kistove u ruke i obojali klupice prema nacrtanom predlošku. Okupani jarkom sunčevom svjetlošću, dvije bijele klupe pretvorili su u šareni centar za druženje i stvaranje novih veza i prijateljstava. Bojanju su se priključile i učiteljice te je škola dobila vrijedan inventar koji privlači poglede, mami osmjehe na lice, potiče na razmišljanje o međuljudskim odnosima te je dio procesa stvaranja odličnih ljudi jer ne možemo svi biti odlični učenici, ali svi možemo postati odlični ljudi!

 

Projekt Frendovske klupe nastao u SAD-u, a njegov je začetnik sedmogodišnji Christian koji je pokrenuo inicijativu da njihovo školsko dvorište dobije klupu prijateljstva. Radi se o oslikanoj, uređenoj i dobro pozicioniranoj klupi na koju može sjesti svako dijete koje želi naći novog prijatelja, pokrenuti novu igru ili se uključiti u druženje. Nositelj inicijative u Hrvatskoj je Laboratorij zabave.

 

  • Izvor: CZK Lopar

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime