Home Vijesti Dođite i pogledajte jedinstvenu izložbu maštovitih kreacija iz vode i loparskog pijeska

Dođite i pogledajte jedinstvenu izložbu maštovitih kreacija iz vode i loparskog pijeska

0
Dođite i pogledajte jedinstvenu izložbu maštovitih kreacija iz vode i loparskog pijeska

Foto: RabDanas

 

Osim natjecanja u izradi skulptura, paralelno se održava i natjecanje u fotografiji na temu loparskog pijeska, pa će pored pješčanih stripovskih i filmskih superjunaka, i brojne tematske fotografije ispričati dio marketinške priče o ljepotama ove svjetski poznate plaže.

Rab danas oglas

 

Uz prisustvo mladih umjetnika, direktora Ureda TZO Marina Mušća, ravnateljice Centra za kulturu Lopar Tonke Kavran i stručne voditeljice festivala Paule Banić, festival je otvorenim proglasio zamjenik načelnika Općine Lopar Dominik Paparić, poželjevši skulptorima obilje kreativne energije kojom će iz pijeska izraditi svima znane superjunake i na taj način onoj umjetničkoj dimenziji festivala pridodati neophodnu zabavnu notu, koja ovo događanje čini i prvorazrednom turističkom atrakcijom.

 

Iz umjetničke borbe s pijeskom i vodom koja će trajati do zaključno 14. lipnja, niknut će skulpture superjunaka koje sežu i do 10 metara u dužinu i širinu, te oko 2-3 metra u visinu, pa će našim umjetnicima, pored kreativne energije, trebati i obilje fizičke snage, velike količine osvježavajućih napitaka, zaštitnih krema i pokrivala za glavu, kako ne bi posustali na jarkom suncu Rajske plaže.

 

 

Otvaranje festivala svojim dolaskom na Rajsku plažu uveličalo je i 73 prvašića otoka Raba te 19 učenika 3.a razreda sa svojim učiteljicama.

 

Trećega dana festivala superjunaci teški od 30 do 70 tona pijeska već se polako naziru, pa vas pozivamo da, ukoliko možete, obavezno svratite i pogledate ovu jedinstvenu izložbu pješčanih skulptorskih kreacija ljudske mašte.

 

U petak, 14. lipnja točno u 17,00 sati umjetnici će okončati izradu skulptura, a fotografi će žiriju predati svoje fotografije. Slijedi ocjenjivanje u obje kategorije, a najsvečaniji dio, proglašenje pobjednika, odigrat će se u 19,00 sati. Za sam kraj, od 20,00 do 23,00 sati, svi sudionici festivala, posjetitelji i kupači moći će na Rajskoj plaži uživati u koncertu “Tribute to ABBA”.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime