Home Vijesti Film Sanjina Badurine “Rabska fjera – Medieval Summer Festival” u konkurenciji prestižnog talijanskog filmskog festivala

Film Sanjina Badurine “Rabska fjera – Medieval Summer Festival” u konkurenciji prestižnog talijanskog filmskog festivala

0
Film Sanjina Badurine “Rabska fjera – Medieval Summer Festival” u konkurenciji prestižnog talijanskog filmskog festivala

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

O kakvoj je konkurenciji riječ dovoljno govori podatak da se ove godine na natječaj prijavilo 112 turističkih kratkih filmova, ali je žiri za natjecanje odabrao samo 23.

Rab danas oglas

Osmo izdanje ovog prestižnog festivala odvijat će se od lipnja do listopada 2019. godine u nekoliko gradova regije Lazio, a natjecateljski dio filmskih projekcija održat će se u Civitavecchiji (Rim) od 9. do 13. listopada 2019. godine. Natjecanje će biti popraćeno brojnim događanjima i kulturnim programima.

 

Kategorija TURISTIČKIH PROMOTIVNIH FILMOVA, u kojoj se nalazi i Badurinin film, rezervirana je za filmove koji promiču turizam u aspektima turističke destinacije za gradove, regije ili zemlje; sportskog i avanturističkog turizma; nautičkog turizma; enoturizma; vjerskog turizma; kulturnih događanja, ljudi i tradicije.

 

O kakvoj je konkurenciji riječ dovoljno govori podatak da se ove godine na natječaj prijavilo 112 turističkih kratkih filmova, ali je žiri za natjecanje odabrao samo 23. Sveukupno, u svim kategorijama ove godine na International Tour Film Festival prijavilo se 3.525 filmova iz čak 110 zemalja svijeta.

 

Zanimljivo se prisjetiti da Badurinin režiserski rad nije nepoznat organizatorima ovog festivala. Naime, filmom “Joy of Rab” već je 2017. godine u Civitavecchiji odnio prvu festivalsku nagradu u kategoriji promotivnog turističkog filma, stoga velike čestitke Badurini na novoj potvrdi kvalitete onoga što radi promovirajući time svoj otok na međunarodnoj filmskoj sceni.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime