logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 14 Lipanj 2019 12:19

Prekrasnim završnim koncertom učenici glazbene škole završili uspješnu školsku godinu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Prekrasnim završnim koncertom učenici glazbene škole završili uspješnu školsku godinu Foto: Hrvoje Hodak

Učenici Osnovne glazbene škole I. M. Ronjgova, Rijeka, Područnog odjela Rab, svojim su završnim koncertom održanim 12. lipnja u crkvi sv. Križa u gradu Rabu, doslovno oduševili okupljenu publiku, i prava je šteta što ovako lijep koncert nije došlo poslušati još više ljudi.

 

Teško je riječima opisati tu čudesnu izvođačku energiju mladih rapskih glazbenika, njihovu koncentraciju na svaki ton, iskazanu muzikalnost u pokretu i dinamici, i silnu želju za što boljom izvedbom. Uz vidno uživanje učenika u opuštenom muziciranju, ni publika nije mogla ostati ravnodušna, pa je velikim aplauzima dočekivala i ispraćala mlade izvođače. Bio je to jednostavno predivan koncert, kojim se samo još jednom jasno pokazalo što Rabu znači glazbena škola i koliko se kvalitetno u njoj radi.

 

Profesorice s učenicama završnog 6. razreda osnovne glazbene škole

 

U koloplet glazbom obojanih emocija, upleo se i dirljivi rastanak s generacijom šestaša, a učenici su već svojim dojmljivim individualnim izvedbama na klaviru, mandolini, gitari, saksofonu i harmonici očarali publiku. Zatim je uslijedio čudesan mandolinski kvartet u kojemu su tri mandoline (Zara Paparić, Isabella Dumić, Nena Matušan) i jedna mandola (Marija Ivić), pod ravnanjem prof. Balyk, vrhunski isfantazirale Leonardijev „Souvenir de Catane“.

Za sam kraj raspjevani zbor, pod dirigentskom palicom prof. Škarić, oduševio je izvedbama zahtjevnih višeglasnih skladbi Cossetta, Milottija, Gershwina…, da bi koncert završili, u čast profesoricama Balyk i Dumić (Fedorova), praćeni ritmičnim aplauzima publike, svima poznatom Larionovljevom „Kalinkom“.

 

Učenici od 1. do 6. razreda Osnovne glazbene škole i njihovi nastavnici; prof. Danijela Škarić, prof. Nataša Balyk, prof. Julija Dumić, prof. Alemka Pečar Host, prof. Nereo Arbula i prof. Lucija Kružić, ovim završnim koncertom predstavili su tek dio iz bogate naučene glazbene literature kroz koju su vrijedno prolazili iz sata u sat tijekom uspješne školske godine. Hvala im na tome.

Pročitano 2032 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1