Home Vijesti Dr. sc. Vjekoslav Tomulić među intervencijskim kardiolozima KBC-a Rijeka dobitnicima nagrade Grada Rijeke

Dr. sc. Vjekoslav Tomulić među intervencijskim kardiolozima KBC-a Rijeka dobitnicima nagrade Grada Rijeke

0
Dr. sc. Vjekoslav Tomulić među intervencijskim kardiolozima KBC-a Rijeka dobitnicima nagrade Grada Rijeke

Foto: Nagrađeni intervencijski kardiolozi KBC-a Rijeka

 

Dobitnici Zlatne plakete “Grb Grada Rijeke” zbog unaprjeđenja intervencijske kardiologije, velikih stručnih i znanstvenih iskoraka su intervencijski kardiolozi u KBC-u Rijeka – dr. sc. Vjekoslav Tomulić, prim. mr. sc. Neven Čače, doc. dr. Tomislav Jakljević, dr. sc. David Gobić, doc. dr. Sandro Brusich.

Rab danas oglas

 

Timovi intervencijskih kardiologa u KBC-u Rijeka naročito su unaprijedili i modernizirali katetersko liječenje strukturnih bolesti srca, i to u djece i odraslih, i postigli najviše europske standarde intervencijskog liječenja akutnog infarkta miokarda.

 

Odjel za intervencijsku kardiologiju Zavoda za kardiovaskularne bolesti godišnje broji oko 4000 obavljenih interventnih kardioloških i elektrofizioloških procedura, od toga 1500 koronarnih operacija s ugradnjom stentova. Tijekom 2018. godine hitnom invazivnom dijagnostikom i intervencijom zbrinuto je preko 450 bolesnika s infarktom miokarda. Godišnje se u KBC-u Rijeka učini i 80 – 100 pedijatrijskih intervencijskih kardioloških zahvata, s na invazivne zahvate u KBC Rijeka dolaze djeca i odrasli iz cijele Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine.

 

Moderno liječenje infarkta miokarda podrazumijeva multidisciplinarni pristup i suradnju liječnika različitih specijalnost i supspecijalnosti. Temelj cijelog pristupa riječkih intervencijskih timova jest rano i što brže prepoznavanje simptoma jer je upravo vrijeme do primarne perkutane koronarne intervencije kojom se uspostavlja krvotok, srazmjerno veličini infarkta. U KBC-u Rijeka takve se intervencije izvode kontinuirano, tijekom 24 sata, a bolesnik s akutnim infarktom miokarda u manje od 30 minuta od dolaska bude podvrgnut intervenciji.

 

Čestitke dobitnicima!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime