logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 20 Lipanj 2019 11:43

ČESTITAMO - Doktorirala je Žanina Žigo!

Autor:
Ocijeni sadržaj
(9 glasa/-ova)

Žanina Žigo doktorirale je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu iz znanstvenog područja društvenih znanosti znanstvenog polja informacijskih i komunikacijskih znanosti.

 

Njezin doktorski rad pod naslovom Krizno komuniciranje hrvatskih poslovnih organizacija putem društveni medija, opisuje ulogu društvenih medija u upravljanju kriznim događajima u hrvatskim poslovnim organizacijama te koliko ih aktivno organizacije uključuju u komunikacijske strategije. Znanstveni doprinos ovoga rada ogleda se u tome da se po prvi puta istražuju i proučavaju problemi teorije i prakse u kriznim komunikacijama i na društvenim medijima u hrvatskim poslovnim organizacijama.

 

Žanina Žigo iz Barbata na Rabu rođena je 1971. godine u Zagrebu. Srednju ugostiteljsku školu završila je na Rabu. Diplomirala je 1994. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a na istom je fakultetu i magistrirala 2000. godine. Godine 2008. stekla je i CIPR (Charted Institute of Public Relations) diplomu iz odnosa s javnošću, također na Ekonomskon fakultetu u Zagrebu. Doktorsku disertaciju obranila je 2019. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Stekla je bogato iskustvo u području kriznih komunikacija, strateških komunikacija, dijaloga s dionicima i društvene odgovornost radom uglavnom na rukovodećim poslovima u hrvatskim poslovnim organizacijama. Iskustvo i znanje omogućili su joj da 2005. godine pomoge u razvijanju programa za odnose s javnošću na odjelu za komunikologiju na Hrvatskim studijima. Na istom fakultetut predavala je od 2006. do 2018. godine kao vanjska suradnica kolegije Korporativne komunikacije i Upravljanje rizicima i krizne komunikacije.Volontirala je i u nekoliko organizacija, npr. za Hrvatsku udrugu medicinskih sestara, Zbor udruga hrvatskih gardijskih postrojbi, Britansko-hrtvatsku poslovnu mrežu, itd.Objavila je nekoliko znanstvenih radova te je kooautorica na udžbeniku Školske knjige za poznavanje robe za treće razrede srednjih strukovnih škola. Govori engleski, njemački i talijanski jezik.

Pročitano 4708 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1