logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 10:18

Dvodnevno gostovanje Ri teatra u Loparu - Kazališni duh zavladao zelenilom Parka Kapić

Napisao/la CZK Lopar
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Dvodnevno gostovanje Ri teatra u Loparu - Kazališni duh zavladao zelenilom Parka Kapić Foto: CZK Lopar

Park Kapić u svojem je zelenilu protekloga vikenda ugostio Ri teatar, glumačku skupinu koja pod ovim imenom i u brojnim kombinacijama, svojim predstavama već godinama uveseljava publiku.

 

Riječki junaci i anti-junaci svoje predstavljanje loparskoj publici započeli su u subotu, 20.07.2019. u 21.00 h predstavom za odrasle pod nazivom „Crna kutija“. Što se sve događalo na nepoznatom jadranskom otoku nakon nespretnog slijetanja ruskog aviona trebalo je saznati. Šala i ironični komentari svidjeli su se loparskoj publici koja je gromoglasnim pljeskom nagradila rad i trud mladih glumaca.

 

U nedjelju, 22. 07. 2019. u 20.00 h najmlađi Loparani i njihovi gosti dočekali su svoj red. Dječja predstava „Šumska bajka“ donijela je priču o snimatelju filmova koji želi posjeći šumu kako bi snimio svoj najbolji film baš na tom mjestu.

Promatrajući šumu i učeći o njoj kroz četiri godišnja doba, snimatelj uz pomoć šumskih životinja zaključuje kako je ipak bolje snimiti film – o šumi, odustajući tako polako od svojeg prvotnog nauma. Čuvar šume vješto je šumu branio od požara i nedozvoljene sječe stabala o kojima je razmišljao snimatelj.

Uz svevremenske poruke o čuvanju prirode, emitirana je i poruka o odanosti i prijateljstvu.

 

Stotinjak mališana, sjedeći na travi u parka Kapić, pomno je pratilo predstavu. Njihovi odobravajući osmjesi i pljesak znak su da im se predstava svidjela!

Hvala Ri teatru! Do idućeg kazališnog susreta u kolovozu – hvala također i svim posjetiteljima predstava!

 

Gostovanje u Loparu organizirao je Centar za kulturu Lopar uz potporu Općine Lopar.

Pročitano 505 puta

seakayakcroatia