logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 24 Srpanj 2019 09:09

Film "Rabska fjera - Medieval Summer Festival" Sanjina Badurine u nominaciji 22. ITF'CRO 2019 festivala u Solinu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Videography: Sanjin Badurina - Piloto Videography: Sanjin Badurina - Piloto

Još dok smo u lipnju pisali vijest o tome da je nagrađivani rapski filmaš Sanjin Badurina - Piloto sa svojim novim turističkim promotivnim filmom "Rabska fjera - Medieval Summer Festival" ušao u natjecateljski dio filmskih projekcija ovogodišnjeg International Tour Film Festivala u talijanskoj Civitavecchiji (Rim), njegovom filmu koji tematizira Rabsku fjeru stigla je potvrda o ulasku u službenu nominaciju za neku od nagrada 22. ITF'CRO 2019 - Međunarodnog festivala turističkog filma, koji će se i ove godine (po deveti put) održati u Gradu Solinu, hotelu President Solin, od 13. do 16. studenog, 2018.

 

Sanjin Badurina će tako i ove godine u Solinu svojim filmom o prvom i najvećem ljetnom festivalu srednjovjekovlja u Hrvatskoj, na najljepši mogući način, predstaviti svoj Rab. Badurininin film "Rabska fjera - Medieval Summer Festival" naći će se tako u konkurenciji s više od 250 turističkih, putopisnih, dokumentarnih, kulturoloških, ekoloških filmova pristiglih iz 50-ak zemalja svijeta, za neku od festivalskih nagrada, posebnu nagradu „najbolji međunarodni cvjetni film” i Grand Prix 22. ITF'CRO 2019.

 

Sanjin Badurina u akciji

 

Manifestacija u Solinu zapravo objedinjuje tri specijalizirane međunarodne, turističke, film-festivalske, krajobrazne priredbe: 26. INTERSTAS 2019. / Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza - Međunarodni klub zaslužnih za turizam, zatim 22. ITF'CRO 2019. / Međunarodni festival turističkog filma i 17. K.E.A. - CRO 2019. / Predstavljanje hrvatskih gradova/mjesta za ”Međunarodni zlatni cvijet – CiB 2020.” Riječ je o priredbama koje su tijekom proteklih godina izgradile čvrstu poziciju kao važan kulturološki, turistički, film-festivalski, te poslovno turistički događaj u putničkoj industriji novih tržišta, posebice ovog dijela Europe. Održavaju se u već ustaljenom, izuzetnom pogodnom jesenskom terminu, polovinom studenog, ove godine, 2019. od 13. - 16. studenog.

 

Čestitamo Sanjinu i želimo mu uspjeh i u Solinu i u Civitavecchiji!

Pročitano 1416 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

BORICkandidat400

DOMOVINSKI POKRET 500

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1