logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 25 Srpanj 2019 06:04

Vrhunac je požarne sezone i stoga oprez, oprez i samo oprez!

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Vrhunac je požarne sezone i stoga oprez, oprez i samo oprez! Gašenje požara u Gonaru / Foto: DVD Rab

Mi na portalu Rab Danas nastojimo malo izvrnutu logiku medijskih prioriteta i uporno ističemo da su u ovo vrijeme izrazite požarne opasnosti upravo naši vatrogasci, koji nevjerojatno uigrano i brzo reagiraju na svaku dojavu i na vrijeme preveniraju svaku moguću opasnost od brzog širenja požara, trenutno najjača vijest na otoku.

 Apeliramo prema svima da ne lože vatru na otvorenom prostoru, da ne bacaju opuške i druge zapaljive predmete, te da svaku uočenu opasnost od požara odmah dojave na 193 ne računajući da je to možda već netko napravio prije njih.

 

Stoga nastavno na jučerašnju vijest o požaru u naselju Matkići, od zapovjednika vatrogasne postrojbe DVD-a Rab Milivoja Ličine doznajemo da su rapski vatrogasci u zadnjih nešto više od 24 sata imali veći broj intervencija, i požarnih i tehničkih, od čega dvije ozbiljne, onu u utorak u Gonaru i jučer u naselju Matkići. 

 

- Jučer je i diljem priobalja zabilježen veći broj požara otvorenog prostora s daleko većim opožarenim površinama. Mi na Rabu možemo se pohvaliti, kazao je Ličina, da su se do dolazaka naših vatrogasaca u gašenja aktivno uključili i građani (koliko su mogli). čime su zasigurno koliko-toliko usporili razvoj požara.

 

Vrijeme je velikih vrućina, u punom smo jeku sezone požara, goriva tvar je dosta isušena i širenje požara je vrlo brzo, a to potvrđuje i činjenica da su se oba požara u Supetarskoj Dragi u relativno kratkom vremenu digla u krošnje. Stoga apeliramo prema svima da ne lože vatru na otvorenom prostoru, da ne bacaju opuške i druge zapaljive predmete, te da svaku uočenu opasnost od požara odmah dojave na 193 ne računajući da je to možda već netko napravio prije njih.

 

Sve intervencije jučer i prekjučer, osim spomenute dvije u Gonaru i u Matkićima, rješile su službujuće smjene zapovjednika Roberta Ribarića i Josipa Bega, a na ove dvije malo smo asistirali i mi ostali. Još jednom ponavljamo, požarna je sezona, toplinski val je na svojem vrhuncu, vatra kada krene vrlo se brzo prebaci u požar i baš kada mislimo da vladamo situacijom, u trenutku se prevarimo. Stoga oprez, oprez i samo oprez! - poručuje Ličina.

 

Tihi vitezovi Fjere

U pozadini događanja 18. Rabske fjere, također će bdjeti rapski vatrogasci sa svojim redovnim dežurstvima, baš kao i svih ovih godina. Svakoga dana Fjere dobrovoljno će dežurati kako bi se vozilo moglo uputiti tamo gdje je potrebno odmah po dojavi, a posljednjega dana u ponoć, osiguravat će i veliki završni vatromet.

Pročitano 1137 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1