Home Vijesti Vrhunac je požarne sezone i stoga oprez, oprez i samo oprez!

Vrhunac je požarne sezone i stoga oprez, oprez i samo oprez!

0
Vrhunac je požarne sezone i stoga oprez, oprez i samo oprez!

Foto: Gašenje požara u Gonaru / Foto: DVD Rab

 Apeliramo prema svima da ne lože vatru na otvorenom prostoru, da ne bacaju opuške i druge zapaljive predmete, te da svaku uočenu opasnost od požara odmah dojave na 193 ne računajući da je to možda već netko napravio prije njih.

 

Rab danas oglas

Stoga nastavno na jučerašnju vijest o požaru u naselju Matkići, od zapovjednika vatrogasne postrojbe DVD-a Rab Milivoja Ličine doznajemo da su rapski vatrogasci u zadnjih nešto više od 24 sata imali veći broj intervencija, i požarnih i tehničkih, od čega dvije ozbiljne, onu u utorak u Gonaru i jučer u naselju Matkići. 

 

Jučer je i diljem priobalja zabilježen veći broj požara otvorenog prostora s daleko većim opožarenim površinama. Mi na Rabu možemo se pohvaliti, kazao je Ličina, da su se do dolazaka naših vatrogasaca u gašenja aktivno uključili i građani (koliko su mogli). čime su zasigurno koliko-toliko usporili razvoj požara.

 

Vrijeme je velikih vrućina, u punom smo jeku sezone požara, goriva tvar je dosta isušena i širenje požara je vrlo brzo, a to potvrđuje i činjenica da su se oba požara u Supetarskoj Dragi u relativno kratkom vremenu digla u krošnje. Stoga apeliramo prema svima da ne lože vatru na otvorenom prostoru, da ne bacaju opuške i druge zapaljive predmete, te da svaku uočenu opasnost od požara odmah dojave na 193 ne računajući da je to možda već netko napravio prije njih.

 

Sve intervencije jučer i prekjučer, osim spomenute dvije u Gonaru i u Matkićima, rješile su službujuće smjene zapovjednika Roberta Ribarića i Josipa Bega, a na ove dvije malo smo asistirali i mi ostali. Još jednom ponavljamo, požarna je sezona, toplinski val je na svojem vrhuncu, vatra kada krene vrlo se brzo prebaci u požar i baš kada mislimo da vladamo situacijom, u trenutku se prevarimo. Stoga oprez, oprez i samo oprez! – poručuje Ličina.

 

Tihi vitezovi Fjere

U pozadini događanja 18. Rabske fjere, također će bdjeti rapski vatrogasci sa svojim redovnim dežurstvima, baš kao i svih ovih godina. Svakoga dana Fjere dobrovoljno će dežurati kako bi se vozilo moglo uputiti tamo gdje je potrebno odmah po dojavi, a posljednjega dana u ponoć, osiguravat će i veliki završni vatromet.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime