Home Vijesti Izabrani djelatnici Doma za starije Rab koji bi trebao početi s radom u drugoj polovici kolovoza

Izabrani djelatnici Doma za starije Rab koji bi trebao početi s radom u drugoj polovici kolovoza

0
Izabrani djelatnici Doma za starije Rab koji bi trebao početi s radom u drugoj polovici kolovoza

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Grad Rab u posljednje dvije godine intenzivno radi na završetku radova i stavljanju doma u funkciju. Ove napore prepoznala je Primorsko-goranska županija, te uz međusobnu potporu i suradnju, uz brojne zatečene nedostatke, manjkavosti i probleme, Dom je pred stavljanjem u funkciju.

Rab danas oglas

 

Grad Rab je u vrijeme proslave Dana Grada Raba organizirao dane otvorenih vrata, kada je domaća javnost imala priliku razgledati dom.

U cilju stavljanja doma u funkciju, Grad Rab i Dom za starije osobe Mali Kartec sa Krka, koji je županijska institucija, zaključili su Ugovor o korištenju poslovnog prostora u vlasništvu grada Raba bez naknade. Tim je ugovorom Grad dao na besplatno korištenje zgradu doma kako bi se obavljala djelatnost socijalne skrbi, odnosno pružala socijalna usluga smještaja za starije osobe. Također, Grad je dao i dio zgrade, koji neće biti u funkciji doma za starije, i Gradskom društvu Crvenog križa Rab, čime je omogućio kvalitetniji rad ovom hvalevrijednom društvu, a koji će svoje aktivnosti znati prilagoditi i aktivnostima starijih osoba u okviru doma.

 

U međuvremenu, od strane Doma za starije Mali Kartec, objavljen je javni poziv za upis korisnika u dom, kao i javni natječaj za zapošljavanje djelatnika doma.

Za sad se u svrhu korištenja usluga doma javila 31 osoba (kapacitet doma je 35), a izabrani su i budući djelatnici, njih jedanaest. U ovom trenutku možemo obavijestiti sve buduće korisnike koji su podnijeli kompletnu dokumentaciju za prijem, da će biti primljeni.

 

Početak rada doma očekuje se u drugoj polovici kolovoza, po ishođenju uporabne dozvole te licence za obavljanje djelatnosti, stoga zahvaljujemo svima onima koji su dali svoj doprinos u njegovoj krajnjoj realizaciji, te želimo ugodan i skori boravak njegovim novim stanarima, kao i uspješan rad djelatnicima.

 

  • Grad Rab

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime