logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Četvrtak, 25 Srpanj 2019 16:28

9. KREŠIN MARATON - Dođite na Vodenču i plivajte maraton na način koji vam najviše odgovara, ali ga plivajte srcem!

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)

Postoji mjesto i vrijeme u kojem zajedništvo još uvijek može rušiti naizgled nesavladive barijere, postoji otok na kojemu srca mnogih znaju kucati kao jedno kada dođe vrijeme sve poznatijeg rapskog plivačkog maratona za osobe s invaliditetom. Zahvaljujući ponajviše postavljenim ciljevima maratona i težnjama njegovog osnivača Krešimira Butkovića, i Grad Rab je tijekom godina u sasvim realne okvire ugradio svoje prijateljstvo s Osobama s invaliditetom i kao takav sada u potpunosti stoji iza ove hvalevrijedne manifestacije.

 

Ovim putem pozivamo ljude dobre volje, i osobe s invaliditetom, i sve one koji zajedničkim plivanjem žele staviti golemi znak jednakosti među sve nas, da dođu i sudjeluju u 9. Međunarodnom Krešinom plivačkom maratonu za osobe s invaliditetom pod nazivom „Srcem protiv barijera“.

 

Održavanje maratona predviđeno je za 24. kolovoza 2019., s početkom u 8:30, a okupljanje sudionika na isti dan do 8:00 sati kod rampe rampi za OSI na Vodenči u Barbatu.

 

Ruta maratona je također ustaljena, od same rampe na Vodenči do Male buže na Dolinu i natrag. Kao i svake godine organizatori su osigurali noćenje pred utrku za sve OSI koji na Rab stignu kako bi sudjelovali na maratonu, a također za sve sudionike osigurana je okrjepa na cilju. Organizatori "Krešinog maratona – Srcem protiv barijera" su Grad Rab i Gradsko društvo Crvenog križa Rab, a pokrovitelji Turistička zajednica Grada Raba i Udruga Komin iz Barbata.

 

Cilj maratona je skretanje pozornosti na problematiku života osoba s invaliditetom, te zalaganje za stvarnu i konkretnu jednakost u društvu. Rab i Rabljani čine sve da bi se pobijedila postojeća društvena nejednakost i otklonile sve postojeće barijere, kako one fizičke tako i one u glavama. Ovom maratonu zajedništva, sad već tradicionalno, pridružit će se i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, a uz njega i brojne rapske obitelji, osobe s invaliditetom iz cijeloga svijeta, poznati i uvaženi gosti kako iz vrha politike tako i iz društvenog života. I da, tek da se zna, ovaj maraton nema natjecateljski, već isključivo humani predznak, plivajte ga na način koji vam najviše odgovara, ali ga plivajte srcem.

 

Dođite i s nama zapinite more!

Pročitano 2442 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1