logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 26 Srpanj 2019 14:05

Gradonačelnik Grgurić u Maloj vjećnici Grada Raba ugostio velelposlanika Republike Koreje Nj.E. Dong Chan Kima

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Gradonačelnik Grgurić u Maloj vjećnici Grada Raba ugostio velelposlanika Republike Koreje Nj.E. Dong Chan Kima Foto: Hrvoje Hodak

Danas su u Maloj gradskoj vijećnici gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, njegov zamjenik Denis Deželjin i predsjednik GV Grada Raba Željko Peran ugostili velelposlanika Republike Koreje Njegovu Ekselenciju Dong Chan Kima sa suprugom, te gospodina Zorana Horvata, osnivača i predsjednika Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba i direktora novootvorenog ureda HTZ-a u Koreji, koji su bili visoki uzvanici Grada Raba na otvaranju ovogodišnje Fjere.

 

 

U ugodnom razgovoru, gradonačelnik Grgurić je najprije zahvalio gospodinu Dong Chan Kimu i njegovoj supruzi što su svojim dolaskom uveličali otvaranje Fjere kao i gospodinu Zoranu Horvatu na svemu što čini kako bi otok Rab i njegove čari približio dragim gostima iz Koreje, a onda im je u kratkim crtama predstavio Grad Rab, njegove osnovne značajke, potencijale daljnjeg gospodarskog razvoja kroz realizaciju poduzetničkih zona i stimuliranje turizmu komplementarnih djelatnosti, koje su nekoć bile daleko više zastupljene na otoku, uz promišljanje kvalitetnije prometne povezanosti ne samo s kopnom, već i s okolnim otocima.

 

Veleposlanik Dong Chan Kim je čestitao gradonačelniku Grguriću, njegovim suradnicima i čitavom organizacijskom timu Fjere na izvrsnoj realizaciji ove po mnogočemu jedinstvene manifestacije srednjovjekovlja, obnovljene na autentičnim povijesnim izvorima, koja se odvija u gradu nevjerojatne ljepote i bogate kulturne baštine. Oduševljen energijom i zajedništvom njezinih sudionika, ponajviše samih Rabljana izrazio je želju ponovno posjetiti Rab, ali je posebno istaknuo potrebu promicanja skrivenih ljepota Raba i ostalih jadranskih otoka sve značajnijem broju korejskih turista koji posjećuju Hrvatsku. Naime samo prošle godine Hrvatsku je posjetilo više od 400 tisuća Korejaca, ali nažalost na njihovoj turističkoj ruti najčešće nisu ucrtani otoci.

 

Prva prigoda za promociju nazire se već 17. rujna ove godine kada će i gospodin Horvat boraviti u Seulu gdje će se održati važan event tijekom kojega će se, u organizaciji predstavništa HTZ-a, kroz radionice predstaviti nekoliko hrvatskih regija, među kojima i Kvarner.

 

Nakon prijma, za veleposlanika Koreje i njegovu suprugu organiziran je kraći razgled povijesne gradske jezgre u pratnji turističke vodičkinje Natali Mravić.

Pročitano 1186 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1