logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Subota, 27 Srpanj 2019 15:14

Drugi dan 18. Rabske fjere - Autentično ozračje ribarskog sela pod zidinama grada

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Drugi dan 18. Rabske fjere - Autentično ozračje ribarskog sela pod zidinama grada Foto: Hrvoje Hodak

Iako je nebo nad Cresom i Lošinjom već oko 22h davalo jasne signale dolaska nevere, nevrijeme je još uvijek bilo dovoljno daleko pa je i druga večer velebne 18. Rabske fjere uspješno privedena svome kraju, a u promenadi velikom srednjovjekovnom pozornicom grada, masa oduševljenih posjetitelja imala je što vidjeti i doživjeti.

 

Ipak svi putevi u petak vodili su na šetnicu uz more, dolje podno gradskih zidina, gdje su s gradela mamili mirisi pečenih lokardi, tune i ugora, a u obješenim kotlićima frigale su se srdelice, kuhali štoklji i sočivo. Ribari su barkama donosili svježi morski ulov kojeg su iz mriža spremali u drvene kašete. Josip Perčinić - Belo je i ove godine kalafatal svoju batanu, a rapski ovčari nudili su ovčji sir, pršut i domaće vino, dok su na zagrijanom ulju plivali najukusniji rapski šulčići i fritule, a sve to bilo je začinjeno živahnim razgovorima, salvama smijeha i domaćinskom otvorenošću.

 

Autentično ozračje ribarskog sela, obiteljske prisnosti i nezaboravljenih starinskih navada, ispreplelo je generacije pod sjenicom barbatske Udruge Komin, smještene na samom kraju šetnice, koja je tako na najljepši mogući način sažela puni smisao Fjere.

Pročitano 2145 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1