Home Vijesti Vito Ivanjek čitavo desetljeće oduševljava vjernu loparsku publiku

Vito Ivanjek čitavo desetljeće oduševljava vjernu loparsku publiku

0
Vito Ivanjek čitavo desetljeće oduševljava vjernu loparsku publiku

Foto: CZK Lopar

 

{gallery}VITOIVANJEK2019{/gallery} 

Rab danas oglas

Dobro poznat i omiljen, odsvirao je koncert pod nazivom , profinjen i raznolik niz kompozicija koje su zorno prikazale umjetnikovu svestranost.

Spoj klasične i zabavne glazbe karakterističan je za Ivanjeka; od zagorske popevke do Gershwinovog klasika Summertime u vještoj Ivanjekovoj interpretaciji svako je uho sa zanimanjem slušalo i s uživanjem gledalo kako umjetnik, apsolutno suvereno vladajući klavijaturom i notnim tekstom, kompozicije donosi u nekom novom ruhu, svom osobnom. Brahmsov Mađarski ples br. 5 i Montijev Csardaš izazvale su tijekom izvođenja spontane aplauze zanesene publike. Uspješnice Let it be, Chariots of fire i Hallelujeh ista je s odobravanjem pozdravila.

Posebno je dirljiva bila izvedba Ivanjekove kompozicije Rapska zvona – autoru vrlo draga i s posebnim sentimentom izvođena, ova kompozicija povezuje umjetnika s otočnim slušateljstvom u rapsodiju osjećaja zajedništva, prijateljstva i ljubavi prema otoku Rabu.

 

Intenzivnim pljeskom umjetnika je publika triput pozvala na bis. Uz prigodnu razmjenu darova s organizatorom i zelje za ponovnim viđenjem, dva sata Ivanjekovog koncertiranja, na žaljenje publike, polako je privedeno kraju.

Uz čestitanje i dijeljenje autograma, Lopar je Ivanjeka ispratio u svježu ljetnu noć. Gostovanje u Loparu organizirao je Centar za kulturu Lopar uz potporu Općine Lopar i Turističke zajednice Općine Lopar.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime