logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 22 Kolovoz 2019 09:57

Probuđena dječja kreativnost rezultirala scenskim uprizorenjem Priče o zelenom otoku

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Probuđena dječja kreativnost rezultirala scenskim uprizorenjem Priče o zelenom otoku Foto: Ivo Šubić

Prostor sv. Ivana Evanđelista tri je dana, od 19. do 21. kolovoza, bio mjestom nesvakidašnjeg kreativnog druženja za brojnu djecu koja su se uključila u dramske radionice Rab centar svijeta.

 Foto: Ivo Šubić

 

Pod stručnim vodstvom Ive Dumičić, Nives Gvačić, Tee Staniničić, Snježane Turković i Ane Žigo, scenski je uprizorena Priča o zelenom otoku, prema istoimenoj slikovnici za koju je tekst napisala Snježana Turković.

 

Naime, u svega tri večernja termina održavanja ove dramske radionice, djeca su se, uz izradu lutki i kompletne scenografije, vrijedno pripremala za uloge koje su im dodijeljene. Mali su se glumci, na oduševljenje publike, izvrsno snašli u svojim rolama, a ova je predstava, uz "orkestralnu" pratnju aranžiranu za trstiku, kamenje i sličan glazbeno-zvučni pribor, još jednom na dojmljiv scenski način ispričala priču o nesretnoj rapskoj pastirici Dragoj i Kalifrontu.

 

Ova slojevita rapska legenda izuzetno je prihvaćena kod djece, a svi roditelji i gledatelji, sudeći po aplauzu, biti će i idućih godina dijelom veselog projekta Rab-centar svijeta.

 

Riječ je o manifestaciji koji se još od 2010. kontinuirano održava u gradu Rabu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab i pod pokroviteljstvom Grada Raba.

Pročitano 1087 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1