Home Vijesti Probuđena dječja kreativnost rezultirala scenskim uprizorenjem Priče o zelenom otoku

Probuđena dječja kreativnost rezultirala scenskim uprizorenjem Priče o zelenom otoku

0
Probuđena dječja kreativnost rezultirala scenskim uprizorenjem Priče o zelenom otoku

Foto: Foto: Ivo Šubić

 Foto: Ivo Šubić

 

Pod stručnim vodstvom Ive Dumičić, Nives Gvačić, Tee Staniničić, Snježane Turković i Ane Žigo, scenski je uprizorena Priča o zelenom otoku, prema istoimenoj slikovnici za koju je tekst napisala Snježana Turković.

Rab danas oglas

 

Naime, u svega tri večernja termina održavanja ove dramske radionice, djeca su se, uz izradu lutki i kompletne scenografije, vrijedno pripremala za uloge koje su im dodijeljene. Mali su se glumci, na oduševljenje publike, izvrsno snašli u svojim rolama, a ova je predstava, uz “orkestralnu” pratnju aranžiranu za trstiku, kamenje i sličan glazbeno-zvučni pribor, još jednom na dojmljiv scenski način ispričala priču o nesretnoj rapskoj pastirici Dragoj i Kalifrontu.

 

Ova slojevita rapska legenda izuzetno je prihvaćena kod djece, a svi roditelji i gledatelji, sudeći po aplauzu, biti će i idućih godina dijelom veselog projekta Rab-centar svijeta.

 

Riječ je o manifestaciji koji se još od 2010. kontinuirano održava u gradu Rabu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab i pod pokroviteljstvom Grada Raba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime