Home Vijesti Dobra vibra i sjajna atmosfera obilježile su dolazak nove, male zvijezde na domaće festivalsko nebo

Dobra vibra i sjajna atmosfera obilježile su dolazak nove, male zvijezde na domaće festivalsko nebo

0
Dobra vibra i sjajna atmosfera obilježile su dolazak nove, male zvijezde na domaće festivalsko nebo

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Film otvaranja predstavili su redatelj Ladj Ly i glumci Djebril Zonga i Almamy Kanoute. Ly je publici najavio svoj film riječima: to je priča o ljudima u lošim situacijama. Premda se radnja događa u Francuskoj, tema bijede je univerzalna. Ly je također zahvalio organizatorima i rapskoj publici na gostoprimstvu i izraženoj časti da otvori povijesno, prvo izdanje RAFF-a. Publiku je pozdravio direktor RAFF-a Robert Tomić Zuber, koji je zahvalio suradnicima, pokroviteljima i partnerima i prijateljima festivala. Rab Film Festival službeno je otvorio gradonačelnik Nikola Grgurić istaknuvši da ovo nije samo dobrodošlica, nego svojevrstan povratak festivala kući s obzirom na kinoprikazivačku tradiciju dugu 106 godina. Grgurić RAFF-u predviđa svijetlu budućnost s obzirom na sjajnu atmosferu i dobru festivalsku “vibru”. Nakon projekcije uslijedio je koncert Zdenke Kovačiček i Greehnouse Blues Banda kojim je otvoren glazbeni program RAFF BEAT.

Rab danas oglas

 

U idućih nekoliko dana posjetitelje očekuje 13 filmskih projekcija i 5 koncerata, a posebno atraktivan bit će i program zatvaranja 27. kolovoza u “morskom kinu” RAFF SEAPLEX KAICH u koje će posjetitelji moći uploviti na barci, jahti ili kaiću.

 

Program RAFF-a održava se na nekoliko lokacija: u Ljetnom kinu Rab, Zimskom kinu Rab, na Trgu slobode, u Uvali I. Padova, na Sv. Ivanu te u Villi Antonietta (Mahačevoj vili). Festivalski paket ulaznica, koji omogućuje ulaz na sva događanja, moguće je kupiti online, a prodaja pojedinačnih festivalskih ulaznica počinje 22. kolovoza. Cijena ulaznice za projekcije u podne iznosi 20 kuna, 25 kuna za projekcije u 18:30 sati te 30 kuna za večernje projekcije u 21 sat. Ulaznica za večernju projekciju ujedno vrijedi i za koncert. Osim hrvatskih, sve festivalske projekcije imaju i engleski titl.

 

Što donosi drugi dan RAFF-a

Danas je 11:30 na Pjaceti počeo RAFF GASTRO. Rapske specijalitete kuhala je Udruga Mocira, a pri kuhanju su im asistirali festivalski gosti iz Francuske, redatelj i glavni glumac filma Jadnici, kojim je sinoć otvoren RAFF, Ladj Ly i Djibril Zonga.

 

Od 12 sati u Zimskom kinu održana je projekcija filma Sinovi Danske, sjajan debitantski film danskog redatelja Ulaa Salima o sverastućoj radikalizaciji europskog društva, a od 17 sati na istome mjestu HBO Adria predstavila je hit seriju Černobil koja je uzburkala svjetske duhove.

 

Od 18:30 u Zimskom kinu na rasporedu su dva filma. Dokumentarac Tak kak je hrvatskog redatelja Arsena Oremovića o očevima i skrbništvu podsjeća na brojne paradokse hrvatskih socijalnih i pravnih službi, a dugometražni igrani film Miroslava Terzića Šavovi nastao je prema nevjerojatnoj istinitoj priči o otmicama djece iz srpskih rodilišta.

 

Od 21 sat u Ljetnom kinu publika će moći pogledati More sjena, sjajni dokumentarac National Geographica, napet poput trilera, koji kao producent potpisuje slavni Leonardo di Caprio. Vaquita, najmanji kit na svijetu, pred istrebljenjem je, jer njegovo stanište uništavaju meksički narko karteli i kineska mafija, koji hvataju plivaći mjehur ribe totoaba, nazvan morski kokain. Čuvari okoliša, meksička mornarica i tajni agenti bore se protiv ovog nelegalnog posla vrijednog milijune dolara.

 

Nakon večernje projekcije u Ljetnom kinu slijedi koncert Urban&4.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime