logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Nedjelja, 25 Kolovoz 2019 16:47

Poziv korisnicima otočnih iskaznica na predaju zahtjeva za nove iskaznice

Napisao/la Izvor: Agencija za obalni linijski pomorski promet
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava otočane da u listopadu ove godine ističu prve otočne iskaznice za povlašteni prijevoz osoba i vozila.

 

Kako bi korisnici i dalje ostvarivali svoja prava trebaju podnijeti zahtjeve za izdavanje novih otočnih iskaznica u poštanskim uredima. Nove iskaznice će se ponovno izdati na razdoblje od 5 godina.

 

Ističe se da će korisnici nakon što predaju zahtjeve za izdavanje otočne iskaznice, karte za povlašteni prijevoz moći kupovati starom aktivnom otočnom iskaznicom dok zahtjev za novu otočnu iskaznicu ne bude obrađen kroz sustav.

 

Nakon što zahtjev bude obrađen, do isporuke nove iskaznice u poštanski ured, povlaštene karte će se kupovati potvrdom o predanom zahtjevu koju izdaje Hrvatska Pošta prilikom zaprimanja zahtjeva.

 

Korisnici mogu nove zahtjeve podnijeti najranije 90 dana prije isteka postojeće otočne iskaznice. Datum do kada vrijedi otočna iskaznica je naznačen na tijelu iskaznice. Potvrda o predanom zahtjevu počinje vrijediti nakon petog dana od dana predaje zahtjeva.

 

Za izdavanje nove otočne iskaznice za osobu korisnik mora uplatiti 65 kuna, odnosno za iskaznicu za vozilo i vinjetu 80 kuna, u državni proračun.

 

Korisnike se poziva da predaju zahtjeve na vrijeme, odnosno najkasnije tjedan dana prije isteka postojeće iskaznice, kako ne bi ostali bez mogućnosti korištenja prava na povlašteni prijevoz.

 

Također, skreće se pažnja korisnicima da, ako imaju aktivan račun kod brodara Jadrolinija (tzv. prepaid), prilikom preuzimanja nove otočne iskaznice obavezno obavijeste brodara o novoj iskaznici i serijskom broju kako bi se otvoreni račun povezao s novoizrađenom otočnom iskaznicom. Kontakt brodara je

 

Popis poštanskih ureda u kojima korisnici mogu predati svoje zahtjeve za otočne iskaznice možete pronaći OVDJE. Zahtjevi će u roku tri tjedna biti isporučeni u poštanski ured u kojem je podnesen. Korisnici su dužni preuzeti pristiglu otočnu iskaznicu u poštanski ured.

 

Za sve informacije korisnici se mogu obratiti Agenciji za obalni linijski pomorski promet na kontakt telefone 021/329-371 i 021/329-372 ili e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pročitano 1752 puta

seakayakcroatia