logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Subota, 21 Rujan 2019 05:54

Maleni znak zahvalnosti najvjernijim gostima za njihovu dugogodišnju odanost Rabu

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Maleni znak zahvalnosti najvjernijim gostima za njihovu dugogodišnju odanost Rabu Foto: Ivica Hodak

I tijekom rujna nastavljen je lijepi običaj primanja dugogodišnjih gostiju koji na Rab turistički dolaze već više od 30 godina. Taj se običaj u Uredu TZG Raba, uz upis u podeblju knjigu vjernih gostiju i prigodnu dodijelu plaketa zahvalnosti, upriličuje još od 2002. godine. 

 

 

 Sve je više domaćih iznajmljivača koji se javljaju kako bi i ovom gestom svojim dragim gostima iskazali zahvalnost za ustrajnost u dolascima na Rab, ali i za uspostavljena prijateljstva, njihovu duboku povezanost s otokom i njegovim ljudima, koja se nerijetko prenosi i na nove naraštaje. Mi smo bili na tri rujanska primanja.

 

Else i Friedrich Wied vjerni Rabu 41 godinu zaredom

Njemački bračni par iz mjesta udaljenog 80-ak kilometara od Kölna, Else i Friedrich Wied redoviti su gosti Raba i obitelji Slavice Pahljina iz Banjola već punu 41 godinu, pa su slijedom toga, kao dugogodišnji gosti Raba, 12. rujna bili srdačno primljeni u Uredu TZG Raba gdje im je uz dobrodošlicu i ugodan razgovor, u znak zahvalnosti uručena Plaketa s prigodnim poklonima. Primanju je, u ulozi dugogodišnjeg domaćina, prisustvovala i gospođa Slavica Pahljina.

„Ovo je službeno njihova 41. godina kako redovito dolaze na Rab, no oni su nas posjetili daleko više puta, jer su na Rab dolazili i po dvaput godišnje, najprije u lipnju, a potom i u rujnu“, napomenula nam je gospođa Slavica.

 

 

Tijekom susreta gospodin Friedrich nas je ugodno iznenadio dosta dobrim izgovorom hrvatskog jezika, što nam je dodatno potvrdio rekavši tečno na hrvatskom: „Ja sam čoban s Kamenjaka“. Naime, gospodin Friedrich, pojasnila nam je gospođa Slavica, s njezinim je pokojnim suprugom Jankom, rado i često odlazio do njihovog stada ovaca na Kamenjak, pa je tada naučio i ovu rečenicu koju je dobro upamtio i koju izvrsno izgovara.

Naravno, Else i Friedrich su se sa zadovoljstvom upisali i u posebnu knjigu TZG Raba u kojoj se nalaze imena i fotografije najvjernih gostiju koji na naš otok dolaze 30, 40 i više godina zaredom.

 

Hoffmannovi 30 godina redovito ljetuju na Rabu

U svih tih 30 godina dolazaka na Rab, Annegret i Andreas Hoffmann stalni su gosti supružnika Zdenke i Žarka Plješe iz Supetarske Drage s kojima je početni odnos "iznajmljivač – gost", prerastao u odnos iskrenih prijatelja. Dakako i na ovo prigodno primanje Hoffmannovi su došli u društvu svojih domaćina.

 

Inače, svaki njihov redoviti godišnji dolazak na Rab i nije tako jednostavan jer na put kreću automobilom iz poprilične udaljenosti, iz jednog mjesta u blizini Düsselldorfa, glavnoga grada njemačke pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija.

 

 

Nakon upisa u knjigu dugogodišnjih gostiju, Plaketu zahvale za dugogodišnju vjernost Rabu uz prigodne poklone, bračnom paru Hoffman zajedno su, u ime TZG Raba, uručili direktorica Ureda Ivana Matušan i voditelj marketinga Luka Perčinić.

 

Devedesetgodišnja gospođa Therese Bauerle 40 godina vjerna Rabu

Ova vitalna i vesela devedesetgodišnjakinja posljednjih 40 godina dolazi redovito na Rab iz jednog manjeg mjesta u blizini Münchena pa je to bio više nego dovoljan razlog Turističkoj zajednici Grada Raba da i za nju, u znak zahvalnosti, upriliči prigodan prijem.

 

Nakon ugodnog razgovora i potpisivanja u knjigu dugogodišnjih gostiju, Luka Perčinić je gospođi Bauerle u ime TZG Raba uručio buket cvijeća, Plaketu i prigodne poklone, te joj je još jednom zahvalio na njezinoj 4 desetljeća dugoj odanosti otoku Rabu.

 

 

Gospođa Therese Bauerele stigla je u Ured TZG Raba u pratnji sina i nevjeste, te svojih dragih domaćina, bračnog para iz Barbata, Ratke i Zdenka Kaštelana. Na primanje nije došla jedino Zdenkova majka i Ratkina 91-godišnja svekrva, gospođa Anka Kaštelan, koja je zapravo prva ugostila gospođu Theresu. Kako nam je rekla njezina nevjesta Ratka, gospođa Anka je ostala kod kuće spremati posebnu večeru za svoje drage goste.

Pročitano 1417 puta

 

 

 

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1