Home Vijesti Gotovo 500 trkača u subotu je trčalo predivnim krajolicima otoka Raba

Gotovo 500 trkača u subotu je trčalo predivnim krajolicima otoka Raba

0
Gotovo 500 trkača u subotu je trčalo predivnim krajolicima otoka Raba

Foto: Fotografije naslovnice: Petar Lupić (Foto galerija: Petar Lupić i Hrvoje Hodak)

 

Rabljanka Anamarija Grgurić druga na najzahtjevnijoj stazi

U ženskoj konkurenciji, na najdužoj i najzahtjevnijoj stazi Challenger na 25 kilometara, među nekolicinom rapskih trkača koji su nastupili na ovogodišnjem Rab Island Trailu, posebno se istaknula Anamarija Grgurić (Tk DoPunteNazad), koja je sa startim brojem 407 osvojila izvrsno drugo mjesto s vremenom 3:07:06, odmah iza pobjednice kategorije Nataše Aljančič (2:47:51) iz slovenskog Pustolovec Rajda, dok je u muškoj kategoriji najbrži bio Daniel Krstulović Opara član HPD Mosor Sikire. Pobjednica Active kategorije na 15,5 kilometara je individualka Nina Strauss iz Austrije, a u muškoj kategoriji Slovenac Boštjan Pintar, također individualac. Najbolji na Light stazi od 6 kilometara bili su domaći trkači Maja Ena Ljuba iz BK Faust Vrančić i individualac Igor Ružić.

Rab danas oglas

 

 

 Anamarija Grgirić, Nataša Aljančić i Tamara Bastaić na pobjedničkom postolju

 

Start dviju dužih dionica bio je u gradu Rabu, a prolaskom trkača kroz cilj u Loparu završilo je osmo kolo hrvatske Treking lige.

„Utrka na Rabu opravdala je moja očekivanja. U relativno kratkih 25 kilometara staza je nudila različite terene – od golog kamenjara do cilja na pješčanoj plaži. Bilo da volite tehnički zahtjevnije ili pak nešto lakše i trčljivije staze, Rab Island Trail zaista nudi za svakoga po nešto“, izjavio je Daniel Krstulović Opara.

 

Izvrsni vremenski uvjeti

13. Rab Island Trail obilježili su i izvrsni vremenski uvjeti koji su trkačima omogućili da stazu prođu što brže i tako ostvare najbolje osobne rezultate.

„Ovogodišnje izdanje jedne od najdugovječnijih trail utrka na “otoku sreće“ oduševilo je sudionike svojom egzotikom i jedva čekamo 14. uzastopno izdanje 2020. godine koje će zbog osjetnog produljenja sezone biti pomaknuto na jesen“, istaknuo je nakon utrke Šimun Cimerman, organizator Treking lige.

 

Otok sreće prijatelj je sporta što dokazuje i činjenica da se upravo na Rabu nalazi više od 100 kilometara pješačkih i biciklističkih staza. Continental Rab Island Trail od samih početaka podržavaju Turistička zajednica grada Raba i Turistička zajednica Općine Lopar.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime