logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 25 Rujan 2019 08:52

Nova generacija kajakaša KK Rab 83 uspješno proveslala kroz Školu kajaka

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
Nova generacija kajakaša KK Rab 83 uspješno proveslala kroz Školu kajaka Foto: Ivica Hodak

Prvim službenim natjecanjem nove generacije rapskih kajakaša, u subotu 21. rujna po lijepom sunčanom i toplom vremenu, završena je ovogodišnja Škola kajaka Kajakaškog kluba „Rab 83“, rekao nam je po završetku regate legenda rapskog veslačkog sporta, utemeljitelj jednog od najtrofejnijih rapskih sportskih klubova - Ljubo Pičuljan.

 

Barba Ljubo, kako ga unutar kluba zovu, je i na subotnjem natjecanju, uz Thomasa Pičuljana i braću Blagdan, Marina i Davida, bio jedan onih koji su pomogli mladom treneru kajakaša Davoru Tomaškoviću u organizaciji ovog natjecanja.

 

Natjecanje je održano u prelijepoj rapskoj Uvali sv. Eufemije, a u ukupno tri utrke kajaka jednosjeda, na stazi dugoj 200 metara, natjecalo se 15 natjecatelja. Svi oni uspješno su prošli kroz ovogodišnju Školu kajaka koja je započela s radom u ožujku, a završila je ovim natjecanjem.

 

U prvoj utrci u kojoj su se natjecale djevojčice stare od 10 do 11 godina pobijedila je Doroteja Faflja. U drugoj, u kategoriji djevojčica starih od 8 do 9 godina, prva je na cilj stigla Jana Španjol, a u trećoj utrci dječaka u dobi od 8 do 12 godina najbolji je bio Filip Krstinić.

 

Bez obzira na plasman medalje su na kraju podijeljene svakom od natjecatelja i one će ih podsjećati na njihovo, prvo službeno natjecanje u ovom sportu.

 

Sve je njih, i na početku i na kraju ceremonije proglašenja rezultata, pozdravio Ljubo Pičuljan. Mladim kajakašicama i kajakašima zaželio je puno uspjeha u daljnjem bavljenju ovim sportom, ne zaboravivši pritom zahvaliti i roditeljima koji su u velikom broju došli popratiti ovo natjecanje. Roditelje je pak zamolio da, kada to zatreba, budu od pomoći mladom treneru Davoru Tomaškoviću.

Pročitano 1504 puta

seakayakcroatia