Home Vijesti Unatoč jačem jugu održano jubilarno 30. Udičarenje Barbat 2019

Unatoč jačem jugu održano jubilarno 30. Udičarenje Barbat 2019

0
Unatoč jačem jugu održano jubilarno 30. Udičarenje Barbat 2019

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

U subotu 28. rujna, rano ujutro, na Veloj rivi kod hotela Barbat okupilo se čak 30 dvočlanih ekipa koje su, nakon podjele ješke i određivanja zone ribolova, u impresivnoj formaciji kaića i batana za tegljem (m/b “Sardina”), krenule najprije do gradske luke pozdraviti Rab, a zatim na mjesto ribolova u Barbatskom kanalu.

Rab danas oglas

 

Prema jasnim propozicijama ribarilo se iz brodice i to isključivo na ruku, bez mogućnosti korištenja štapa, a svaki je natjecatelj mogao loviti s dvije tunje od kojih je svaka imala po tri udice. Ribarilo se od punte Dolina do Vodenče i to u vremenu od 10 do 14 sati.

 

Službeno vaganje, koje je po završetku ribolova obavljeno na Kaštelu u Barbatu, pokazalo je da su loše vremenske prilike ipak onemogućile bogatiji ulov, međutim i cca 29 kg ukupno ulovljene ribe bilo je sasvim dovoljno da se u dobroj mjeri obogati večera koja je za sve sudionike Udičarenja bila zakazana u barbatskom restoranu Leut.

 

Ante Španjol i Marko Ribarić digli najbogatiji ulov

S ulovom teškim 4.890 grama pobjednici ovogodišnjeg Udičarenja su Ante Španjol i Marko Ribarić, drugo mjesto s ulovom teškim 2.630 grama osvojili su Andreas Grce i Sebastijan Travaš, dok su na trećem mjestu završili Damir Debelić i Ivan Gabrijel Ključarić s ulovom od 2.370 grama. Nakon vaganja ulovom najveće ribe, baraja teškog 326 grama, mogao se pohvaliti Lovro ĆućaŽentil.

 

ŠRK Dolin se još jednom pokazao izvrsnim organizatorom ovog natjecanja koje zbližava generacije i čuva dugu tradiciju otočnog ribolova, osobito u Barbatu, a nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti i redovite sudionike barbatskog Udičarenja, Čeha Jeromira Svobodu i Nijemca Maxa Leipfingera, koji ovom lokalnom sportskom događanju daju međunarodni karakter.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime