logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 07 Listopad 2019 09:37

Položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom Dana neovisnosti RH i 448. godišnjice bitke kod Lepanta

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom Dana neovisnosti RH i 448. godišnjice bitke kod Lepanta Foto: Ivica Hodak

Jutros, uoči Dana neovisnosti Republike Hrvatske, u počast svim poginulim Rabljanima, ali i svim ostalim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata palima za Domovinu Hrvatsku, uz središnji križ na Gradskom groblju u Rabu, vijenac je položila i svijeće zapalila delegacija Grada Raba predvođena gradonačelnikom Nikolom Grgurićem. 

 

Dan neovisnosti obilježava se u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom, stoga i redakcija Rapskog lista i portala Rab Danas svim građankama i građanima čestita Dan neovisnosti Republike Hrvatske!

 

Uspomena na slavnu pomorsku bitku i rapske pomorce

Pola sata kasnije na Trgu Slobode - rapskoj „Pjaceti“, ispod spomen ploče Ivanu de Dominisu, zapovjedniku rapske galije „Sv. Ivan“ i svim palim Rabljanima sudionicima jedne od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u povijesti, onoj kod Lepanta, vijenac su zajednički položili gradonačelnik Raba Nikola Grgurić te kapetan Vladimir Dumić u ime Udruge pomorskih kapetana otoka Raba.

Pročitano 1012 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1