logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 12 Listopad 2019 07:30

U Loparu pokretima djece i glumaca ispričana "Čarobna svirala"

Napisao/la Centar za kulturu Lopar
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U petak, 11. listopada, u dvorištu Osnovne škole Ivana Rabljanina, Područni odjel Lopar, Gradsko kazalište lutaka Rijeka za sve je učenike i polaznike dječjeg vrtića izvelo scensku igru Čarobna svirala.

 

 

Glumci Almira Štifanić i Alex Đaković pokazali su najmlađima kako se sport i rekreacija lijepo mogu slagati s pripovijedanjem priče. Nakon začetka prijateljstva među glumcima i djecom, stvorena je radna atmosfera – glumci pripovijedaju priču koju prate pokretima tijela, a djeca pokrete ponavljaju nekoliko puta.

Zaista, ova je predstava neobična, tu nije bilo stolica i mirnog sjedenja, već su djeca uključena u igru na pozornici! Vrlo zainteresirani, pomno su slušali priču o šumskom društvu koje svira čarobnu sviralu, a fizička aktivnost stvarno ih je obradovala. Prva ovojesenska predstava imala je izvrstan prijem kod loparskih mališana te se svi zajedno vesele idućoj!

 

Predstava je ostvarena suradnjom Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Centra za kulturu Lopar putem Kulturne mreže Primorsko-goranske županije.

 

Pročitano 647 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1