Home Vijesti Na Memorijalnom turniru „Željko Borić“ malonogometnih ekipa braniteljskih udruga i ove godine slavili Medviđani

Na Memorijalnom turniru „Željko Borić“ malonogometnih ekipa braniteljskih udruga i ove godine slavili Medviđani

0
Na Memorijalnom turniru „Željko Borić“ malonogometnih ekipa braniteljskih udruga i ove godine slavili Medviđani

Foto: RabDanas

 

Premda je bila prijavljena i zajednička ekipa UVDR-a Paga i Novalje, Novaljci ipak nisu uspjeli stići do Raba, tako da su na parket rapske dvorane istrčale ekipe: UVDR Rijeka, UDVDR Kostrena, UVDR Medviđa, MNK „Veterani“ Rab, i ekipa službenog domaćina UDVDR Rab.

Rab danas oglas

 

Na službenom otvaranju postrojenim sastavima prvi se pozdravno obratio predsjednik Hrvatskog časničkog zbora – Gradskog odbora Rab te ujedno predsjednik Gradskog vijeća Raba Željko Peran, a nakon njega s nekoliko riječi dobrodošlice natjecatelje je pozdravio i gradonačelnika Grada Raba Nikola Grgurić, koji je tijekom turnira nastupio i u ulozi nogometaša, kao član ekipe domaćina UDVDR Rab.

 

Turnir koji se održava u počast Željka Borića prerano preminulog zapovjednika, najprije satnije, a kasnije, u Oluji, i zapovjednika bojne, započeo je nakon blagoslova kojeg je sudionicima udijelio župnik barbatski, velečasni Krunoslav Boras, a službeno ga je otvorenim proglasila gospođa Vera Borić, udovica Željka Borića.

 

Turnir je potrajao sve do kasnijih poslijepodnevnih sati, a u finalu su se našle ekipe domaćina UDVDR Rab i UVDR Medviđa. U vrlo neizvjesnoj utakmici uspješniji su bili gosti iz Medviđe i tako drugu godinu zaredom pobijedili na ovom turniru. Ako Medviđani na turniru pobjede i 2020.godine, mogli bi u trajno vlasništvo dobiti veliki prijelazni pokal, kojeg im je na proglašenju pobjednika uručio gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

 

Drugo i treće mjesto pripalo je domaćim ekipama; UDVDR-a Rab i MNK „Veterani“ Rab. Najboljim igračem turnira proglašen je Damir Mlacović – Bolero (UDVDR Rab), titula najboljeg strijelca otišla je u ruke Nenadu Debeliću (MNK „Veterani“ Rab), a za najboljeg golmana proglašen je Željko Gravić (UVDR Medviđa).

 

Izložba ratnih fotografija i turnir u briškuli i trešeti

Večer ranije u prostoru Sportske dvorane otvorena je izložba ratnih fotografija rapskih branitelja iz Domovinskog rata, a paralelno s malonogometnim turnirom odvijao se i braniteljski turnir u briškuli i trešeti u kojem je nastupilo 13 natjecateljskih parova, a pobjedu je odnijela ekipa UDVDR Rab koju su činili Franjo Kordić i Vanja Medved.

 

Druženje sudionika ovog turnira nastavljeno je, zahvaljujući lijepom vremenu, na prostoru ispred sportske dvorane uz izvrstan gulaš kojeg su u noći uoči održavanja turnira pripremili domaćini, članovi UDVDR Rab pod stručnim vodstvom predsjednika Udruge Joška Deželjina – Bepa.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime