Home Vijesti U SŠ Markantuna de Dominisa Rab obilježen Dan zahvalnosti za plodove zemlje i Svjetski dan jabuka

U SŠ Markantuna de Dominisa Rab obilježen Dan zahvalnosti za plodove zemlje i Svjetski dan jabuka

0
U SŠ Markantuna de Dominisa Rab obilježen Dan zahvalnosti za plodove zemlje i Svjetski dan jabuka

Foto: Foto: Hrvoje Hodak i Alen Marković

 

I ove godine, u petak 25. listopada, program je započeo pozdravnim obraćanjem ravnateljice škole Anke Bišić, nakon čega je uslijedio glazbeni spektakl s prigodnom pjesmom „Buđav lebac“ u vrhunskoj izvedbi prof. Marka Benjamina Štokića i učenika 1.b razreda Dine Guščića – koji svakim novim nastupom iznova oduševljava publiku i koji svojim neospornim talentom doprinosi rodnom otoku Rabu, baš kao što je to činio i na putu do finala pjevačkog showa Zvjezdice 2018. godine.

Rab danas oglas

A svojim predanim radom u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije-ispostava Rab, boljitku otoka uvelike doprinosi i mr. sc. Daniela Glažar-Ivče, dr. med, koja je ovom prilikom učenicima održala kratko predavanje o ”Skrivenim aditivima u hrani”.

Također svoje su talente, recitirajući pjesme Dobriše Cesarića, pokazale učenice Antonija Beg iz 2.g i Aurora Guščić iz 1.g.

 

Miss jabuka 2019 

Uslijedio je natjecateljski dio programa i napeta borba za titulu ,,Miss jabuka“, u kojoj je žiri ocjenjivao vladanje vještinama u guljenju i rezanju jabuka. Titulu “Miss jabuka 2019” osvojila je, gospođa Ermina Pahljina – koja se brine da u školi bude sve čisto i uredno. Ta je prestižna titula za dlaku izmakla prof. Margariti Čutul koja je osvojila drugo mjesto, dok su iza njih bile prof. Petra Brnabić, Maja Vukmirović i Ivana Stojanova.

Natjecateljice je budno pratio četveročlani ocjenjivački žiri u slijedećem sastavu: prošlogodišnja pobjednica – Iva Kurelić, prof., ravnateljica Anka Bišić, prof., Dubravka Kolarević-Komarić, prof. i Robert Bajčić strukovni učitelj – koji je ujedno i predsjedao ovim žirijem.

Isti žiri je odlučio da su učenici 4.b razreda izradili najbolji kruh. Naime, početkom tjedna u holu škole postavljen je izložbeni stol ukrašen s plodovima jeseni, koji se na dan obilježavanja upotpunio krušnim proizvodima koje su izradili i donijeli učenici svih razreda.

 

Natjecanje je nastavljeno prepoznavanjem voća i povrća na dodir, svezanih očiju, u kojem se najbolje snašao Niko Španjol-Pandelo, dok je drugi bio Ivan Matković, obojica iz 4.g razreda.

 

Na kraju su se svi okrijepili u ugostiteljskom praktikumu, gdje su vrijedni učenici ugostiteljskih zanimanja sa svojim strukovnim nastavnicima pripremili štrudlu od jabuka, bezalkoholnu bolu s jesenskim plodovima, a isto tako mogli su se degustirati pobjednički i ostali izloženi kruhovi s marmeladom od jabuka.

 

Ovim šarolikim programom voditeljski su izvrsno moderirale učenice, Antonia Debelić iz 4.b i Antonija Lukić iz 4.g razreda.

 

Iz Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab zahvaljuju svim sudionicima na trudu, radu i suradnji te posebno dr. Glažar-Ivče koja je prihvatila poziv za gostovanjem u školi, s nadom da ovim obilježavanjem čine kvalitativni pomak u osvješćivanju značenja plodove zemlje u zajednici, a i šire.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime