logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 10 Veljača 2020 14:29

Rapski koncert Meri Cetinić za pamćenje

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Rapski koncert Meri Cetinić za pamćenje Foto: Ivo Šubić

Koncert naše estradne dive Meri Cetinić, održan u petak 7. veljače u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab, koji je do kraja ispunio rapsku kino dvoranu, pokazao se izvrsnim uvodom u skorašnje „valentinovsko“ raspoloženje. 

 

Meri Cetinić oduševila je rapsku publiku ne samo pjesmom i znalačkim prebiranjem po klaviru, već i svojom osobnošću, te spontanim, duhovitim i prisnim komuniciranjem s pozornice Kina Rab.

 

Da jabuka ne pada daleko od stabla, potvrdila je i njezina kćerka Ivana Burić koja joj je tijekom cijelog koncerta bila odličan prateći vokal. Ivana je inače i sama obrazovana glazbenica s diplomom profesorice glazbene kulture stečenom na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. 

 

Publika je tijekom koncerta iz prve ruke mogla doznati neke manje poznate detalje, tajne i anegdote vezane uz nastajanje pojedinih skladbi. Prošle je godine velikim listopadskim slavljeničkim koncertom u koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu, Meri obilježila 40 godina od objavljivanja njezinog albuma prvijenca ‘MERI’, ali i 40 godina velikog hita "Čet’ri stađuna", kojeg autorski potpisuju legende Drago Britvić i Zdenko Runjić. Govoreći o tome, Meri je odala i jednu malu tajnu koja govori da je ona sama, bez znanja Runjića, malo izmijenila, točnije skratila, uvod u pjesmu što joj na kraju Zdenko ipak nije zamjerio, jer su "Stađuni" te sada već daleke 1979. bili najizvođenija skladba na našim prostorima.

 

Od tog vremena nizale su se kroz godine prelijepe pjesme i suradnje s velikim imenima poput Jakše Fiamenga, Momčila Popadića i drugih. Prisjetila se s užitkom rapska publika i “Lastavice”, pa velikog hita “U prolazu”, divnih pjesama s albuma “Prašina sa puta” ili Novkovićeve „Samo simpatija“, kao i mnogih drugih pjesama iz bogate estradne karijere Meri Cetinić.

 

Majka i kći malo su zapjevale i na blatskoj čakavštini, a posebnom je emocijom Meri otpjevala svoju autorsku skladbu „Još se zvijezde sjaje“, koju je posvetila velikoj ljubavi Josipe Lisac i Karla Metikoša.Treba reći da je rapska publika doista uživala u koncertu, te da su uz „Konobo moja“, te u još nekoliko navrata, vrlo uspješno zapjevali zajedno s Meri, što je neumornu Splićanku dodatno raspoložilo pa je koncert na radost publike produljila za barem još 3-4 skladbe dodatka.

Pročitano 2463 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1