Home Vijesti Rapski koncert Meri Cetinić za pamćenje

Rapski koncert Meri Cetinić za pamćenje

0
Rapski koncert Meri Cetinić za pamćenje

Foto: Foto: Ivo Šubić

 

Meri Cetinić oduševila je rapsku publiku ne samo pjesmom i znalačkim prebiranjem po klaviru, već i svojom osobnošću, te spontanim, duhovitim i prisnim komuniciranjem s pozornice Kina Rab.

Rab danas oglas

 

Da jabuka ne pada daleko od stabla, potvrdila je i njezina kćerka Ivana Burić koja joj je tijekom cijelog koncerta bila odličan prateći vokal. Ivana je inače i sama obrazovana glazbenica s diplomom profesorice glazbene kulture stečenom na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. 

 

Publika je tijekom koncerta iz prve ruke mogla doznati neke manje poznate detalje, tajne i anegdote vezane uz nastajanje pojedinih skladbi. Prošle je godine velikim listopadskim slavljeničkim koncertom u koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu, Meri obilježila 40 godina od objavljivanja njezinog albuma prvijenca ‘MERI’, ali i 40 godina velikog hita “Čet’ri stađuna”, kojeg autorski potpisuju legende Drago Britvić i Zdenko Runjić. Govoreći o tome, Meri je odala i jednu malu tajnu koja govori da je ona sama, bez znanja Runjića, malo izmijenila, točnije skratila, uvod u pjesmu što joj na kraju Zdenko ipak nije zamjerio, jer su “Stađuni” te sada već daleke 1979. bili najizvođenija skladba na našim prostorima.

 

Od tog vremena nizale su se kroz godine prelijepe pjesme i suradnje s velikim imenima poput Jakše Fiamenga, Momčila Popadića i drugih. Prisjetila se s užitkom rapska publika i “Lastavice”, pa velikog hita “U prolazu”, divnih pjesama s albuma “Prašina sa puta” ili Novkovićeve „Samo simpatija“, kao i mnogih drugih pjesama iz bogate estradne karijere Meri Cetinić.

 

Majka i kći malo su zapjevale i na blatskoj čakavštini, a posebnom je emocijom Meri otpjevala svoju autorsku skladbu „Još se zvijezde sjaje“, koju je posvetila velikoj ljubavi Josipe Lisac i Karla Metikoša.Treba reći da je rapska publika doista uživala u koncertu, te da su uz „Konobo moja“, te u još nekoliko navrata, vrlo uspješno zapjevali zajedno s Meri, što je neumornu Splićanku dodatno raspoložilo pa je koncert na radost publike produljila za barem još 3-4 skladbe dodatka.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime