Home Vijesti U Poreču završile mini pripreme MNK Raba za proljetni dio prvenstva – Nastavak suradnje s izbornikom Stankovićem

U Poreču završile mini pripreme MNK Raba za proljetni dio prvenstva – Nastavak suradnje s izbornikom Stankovićem

0
U Poreču završile mini pripreme MNK Raba za proljetni dio prvenstva – Nastavak suradnje s izbornikom Stankovićem

Foto: RabDanas

 {gallery}Mini pripreme MNK Rab{/gallery}

 

Rab danas oglas

Uz trenera MNK Raba Stjepana Bobana, dvanaestoricu rapskih nogometaša za nastavak prvenstva pripremao je i izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije i hrvatski malonogometni trener Mato Stanković. Evo što nam je o ovoj lijepoj sportskoj suradnji s Rabljanima i značenju ovih priprema za jačanje kvalitete futsala na otoku Rabu kazao izbornik Stanković:

 

– Pa evo već duži niz godina veže nas prijateljstvo, ne samo na sportskom dijelu, nego i van sporta, jednostavno smo kliknuli i ja sa svoje strane pokušavam koliko god mogu pomoći. S druge strane treba zahvaliti i Hrvatskom nogometnom savezu koji izlazi u susret i odobri ova moja prisustva na pripremama. Moj je cilj kroz pripreme dati ono što znam, koliko mogu. Svjestan sam svih ograničenja, u smislu da su to momci amateri koji rade, koji igraju veliki nogomet i koji treniraju puno, pa im nastojim pomalo i pokazivati ono što futsal u biti jest, da ono što su oni mislili, ili što većim dijelom igraju, nije ovaj sport na najvećem nivou kakav bi mogao biti. Ali evo iz godine u godinu to pomalo ide naprijed, dolazi generacija školovanih trenera na Rab, i to je ključ ovog pokazivanja, da se školuje kadar, i tada za futsal na Rabu ne bi trebalo biti problema. Dosta će im biti teško, jednostavno moraju trenirati i veliki i mali nogomet zajedno. Hvale je vrijedno da uopće postoji ta klupska suradnja između velikog i malog nogometa, ali je teško i za jedne i za druge, treba im svakako poželjeti svu sreću.

 

Hrvatska malonogometna vrsta na korak je do plasmana na Svjetsko prvenstvo, u travnju slijedi baraž s Češkom. Kakva su očekivanja?

– Tako je, mi smo s reprezentacijom prošli dva kruga kvalifikacija, ušli smo u završni baraž u kojem nas čeka utakmica s Češkom. Sad u Osijeku pobijedili smo Azerbejdžan i Slovačku, izgubili od Rusije – viceprvaka svijeta. Naravno, uvijek ima onih koji su nezadovoljni, ali realno svi svjetski prognozeri su prognozirali da će tu Rusija bit prva, Azerbejdžan drugi, znači mi smo pobijedili ekipu koja je bolje rangirana i u boljoj jakosnoj skupini od nas, Ruse smo držali do zadnjeg trenutka u konopcima, nama je trebalo neriješeno, izgubili smo 4:3, i mislim da djelomično možemo biti zadovoljni, iako ostaje žal jer smo mogli imati i taj neriješen rezultat da se plasiramo direktno.

Sad se treba pripremiti za 4. mjesec, Češka je reprezentacija po mjeri, mislim da su tu šanse otprilike 50:50, i da u tom srazu pokušamo izboriti Hrvatskoj tako željeno Svjetsko prvenstvo. Naime, za Svjetsko prvenstvo u Europi se bori 50 država za samo 6 mjesta. Ako znamo da tu imamo Rusiju, Španjolsku, Portugal, Italiju, Azerbejdžan s Brazilcima, Kazahstan s Brazilcima, onda je već 6 mjesta praktički popunjeno,  jako se teško plasirati i uopće doći do te pozicije, a mi smo jako blizu i nadam se da ćemo ove godine napraviti taj korak.

 

U srijedu Rabljanima u goste dolazi MNK Otočac

Rapski su se malonogometaši u nedjelju vratili na svoj otok gdje će odigrati posljednju utakmicu 10. kola na startu proljetnog dijela prvenstva u kojoj će snage odmjeriti s ekipom MNK Otočca. Trenutno na ljestvici među 9 ekipa prvo mjesto s 19 osvojenih bodova drži MNK BjelovarMNK Rab je sedmi s osvojenih 8 bodova, dok je MNK Otočac sa 6 osvojenih bodova na 8. mjestu, odmah iza Rabljana.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime