logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Nedjelja, 23 Veljača 2020 06:58

Rabljanin FRANO DEBELIĆ “ušao u povijest”!!! - Bronca s Mediteranskog rukometnog prvenstva u Ateni

Napisao/la Davor Šunjić
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Prekrasna vijest stiže iz Grčke, točnije Atene. Hrvatska muška mlađa kadetska reprezentacija u domovinu donosi brončanu medalju s Mediteranskog rukometnog prvenstva. U borbi za treće mjesto, u krajnje dramatičnoj i neizvjesnoj utakmici, naši mlađi kadeti nadigrali su Srbiju s rezultatom 23:22.

 

Hrvatski rukometni savez donio je hrabru odluku i na natjecanje kadetskih reprezentativaca (U18) poslao “golobrade” šesnaestogodišnjake - mlađe kadete. Iako je razlika u fizičkoj snazi u tim godinama više nego evidentna, hrvatski reprezentativci dokazali su zašto zavrijeđuju nositi dres sa nacionalnim obilježjem.

 

Nakon razigravanja po skupinama i izborenog četvrtfinala, Hrvatska je za prolazak u polufinale pobijedila prvu ekipu iz druge skupine - Egipat. U polufinalnoj utakmici reprezentacija Crne Gore pokazala se kao prevelika prepreka za naše dečke i zasluženo prošla u finale. Ipak, pravu veličinu i karakter naši su pokazali u utakmici za treće mjesto pobjedivši u dramatičnoj utakmici reprezentaciju Srbije.

 

Frano Debelić s broncom oko vrata

 

Prvi Rabljanin s osvojenim rukometnim odličjem za reprezentaciju

Ono što sve rabljane može činiti ponosnima je činjenica da je u toj, već sada vrlo obećavajućoj generaciji svoje mjesto pod suncem našao naš Frano Debelić, petnaestogodišnjak koji je prve rukometne korake započeo u Muškom rukometnom klubu Arba Rab, da bi nakon završene osnovne škole prešao u RK KARLOVAC te zahvaljujući talentu, velikom trudu, ali i izuzetno kvalitetnom radu karlovačkih trenera zaslužio poziv u selekciju i u svakom pogledu to i opravdao.

 

Frano je tako postao prvi Rabljanin s osvojenim odličjem za reprezentaciju na nekom službenom rukometnom natjecanju.

 

ČESTITAMO!!!

 

Pročitano 2683 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1