logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Nedjelja, 23 Veljača 2020 08:55

Beli maškari subotnju promenadu draškom valom završili mirenjem "Dva pokaranih"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Beli maškari subotnju promenadu draškom valom završili mirenjem "Dva pokaranih" Foto: Ivica Hodak

U subotu 22. veljače, kako to tradicija nalaže, povorka Belih maškari, od jutarnjih sati zaustavljala se po draškim zaseocima s obje strane draške vale, veseleći se i časteći se u društvu srdačnih domaćina.

 

Po prekrasnom vremenu, pred stotinjak parova tradicionalno kostimiranih Belih maškara svih generacija, uz lijep odaziv mještana, na završnom okupljanju na platou ACY Marine u Supetarskoj Dragi izvedeno je sada već tradicionalno satirično mirenje „Dva pokaranih“ na izvornoj draškoj čakavštini.

 

Na otvorenoj sceni i ovoga su puta briljirali: Dolinac Miljenko Tariba u ulozi KACAMARINA, Gorinac Željko Dumičić u ulozi KAMPANALA, Martina Kordić u ulozi gorinčeve supruge, te Tonka Vidas kao dolinčevo dite.

 

Izvrstan draški tim karnevalskih scenarista i glumaca, ponovno je pokazao puni smisao suživota jedne male zajednice u kojoj svatko svakoga poznaje, te da je moguće s mjerom, a opet s puno duha, britkog domaćeg humora i uz zavidnu razinu scenskog izraza do suza nasmijati publiku.

Pročitano 1940 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1