logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:33

Četristotinjak mališana u najveselijoj i najljepšoj povorci rapskog karnevala

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Najveseliji i najljepši dio rapskog karnevala svakako je dječja reduta. Uz naprosto predivne voditelje i volontere iz Udruge Kocka u nedjelju 23. veljače na Trgu sv. Kristofora okupilo se mnoštvo djece zamaskirane u više nego kreativne kostime.

 

Ana, Elza, Olaf i neizostavni sob Sven, svojom su nas ljepotom i radošću tako učinili dijelom prave maškarane bajke. Vesela povorka s trga je krenula prema Gradskoj sportskoj dvorani predvođena taktovima Limene glazbe DVD-a Rab, a u njoj su se redom našli; Miševi i mačke naglavačke, Hrvatski navijači, Micky i Minnie mousi, te Kišni oblaci iz Dječjeg vrtića „Pahuljica”, njih je slijedila Ekipa iz Bikini doline čije kreacije sad već isčekujemo svake godine.

Za njima je jurila Nabrijana ekipa iz Osnovne škole Ivana Rabljanina - B smjena, koju su činili svi sportaši uigrani u jedan tim, pa je to bio pravi praznik sportova; od ritmičke gimnastike, preko nogometa i tenisa pa sve do skijanja. Da sve skupa bude jako slatko potrudila se Područna škola Supetarska Draga čiji su maškarići bili zamaskirani u bombone. Pomalo slomljenim koracima kretala se i skupina Kostura iz Komina predvođena ovogodišnjom kraljicom karnevala plemenitom Kostildom Kosturić.

Povorci se pridružila i plesna skupina Mališani iz Udruge Kocka kao i pojedinačne maske među kojima je bilo princeza, kornjača, raznoraznih junaka pa čak i perilca rublja.

 

Svi su se imali prilike i predstaviti u dvorani gdje im je nakon plesa i zabave meštrica Sanja uručila zahvalnice i poklone za sudjelovanje. Organizatori i ovogodišnje dječje redute koja je okupila četristotinjak mališana već su uigrani tim kojeg čine; Udruga za djeci u mlade Kocka te Pučko otvoreno učilište Rab, naravno uz pokroviteljstvo Grada Raba.

Pročitano 2979 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1