logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 27 Veljača 2020 14:28

Grad Rab za prijavljeni projekt "Rekonstrukcija pješačke površine u obalnom pojasu Kamporske drage" osigurao milijun kuna

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Jučer (26.02.2020.) je u Mošćeničkoj Dragi gradonačelnik Raba Nikola Grgurić s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem potpisao Sporazum o sufinanciranju projekta "Rekonstrukcija pješačke površine u obalnom pojasu Kamporske Drage" u 2020. godini.

 

Ministarstvo svake godine osigurava proračunska sredstva za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi, kojim upravljaju gradovi i općine, a koji doprinose kvaliteti života i razvoju turizma.

Na temelju evaluacije zaprimljenih projektnih prijedloga, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je za nominirani projekt Gradu Rabu odobrilo financijska sredstva u iznosu od 1.000.000,00 kuna. Ukupna procijenjena vrijednost radova koje prema projektu treba izvesti iznosi 2,1 milijuna kuna, a razliku sredstava potrebnih za financiranje projekta Grad Rab je predvidio u Proračunu za ovu i 2021. godinu.

 

Osnovni cilj projekta je urediti dio pomorskog dobra na području Kamporskog Mela, u duljini od cca 500 m, kroz izgradnju pješačke staze duž obalnog zida i hortikulturno uređenje pojasa između staze i prometnice, u opsegu koji dozvoljava zadani prostor.

 

Pored gradonačelnika Grgurića Sporazume o sufinanciranju potpisali su i čelnici općina Mošćenička Draga i Dobrinj te gradova Novi Vinodolski, Rijeka i Mali Lošinj, a svečanosti potpisivanja nazočio je i župan PGŽ-a Zlatko Komadina.

Pročitano 1835 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1