logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Utorak, 10 Ožujak 2020 08:51

U srijedu 11. ožujka slijedi nastavak XIX. sjednice Gradskog vijeća Grada Raba

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
U srijedu 11. ožujka slijedi nastavak XIX. sjednice Gradskog vijeća Grada Raba Foto: Hrvoje Hodak

Za drugi dio XIX. sjednice Gradskog vijeća Grada Raba, koja je započela 27. veljače 2020., a čiji je nastavak zakazan za srijedu 11. ožujka 2020. u Velikoj vijećnici Grada Raba s početkom u 17,00 sati, ostavljeno je odlučivanje po točki koja je u dnevni red sjednice uvrštena pod nazivom: Prijedlog Odluke o izradi Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja 1 - Rab, Palit, Banjol (NA 11, NA12, NA13, NA31, NA34, NA35, NA312). Riječ je naime o jedinoj točki dnevnog reda koja nije raspravljana na prvom dijelu XIX. sjednice, a za koju su pripadajući materijali vijećnicima uručeni pred sam početak spomenute sjednice.

 

Prvi je dio sjednice koji je potrajao svega dvadesetak minuta, nakon usvajanja dnevnog reda s dvije točke dopune koje je predložio gradonačelnik Nikola Grgurić, započeo jednoglasnim prihvaćanjem Financijskog izvješća Dječjeg vrtića "Pahuljica" kojeg je podnijela ravnateljica vrtića Sanja Grozdanić, a nastavljen je također jednoglasnim prihvaćanjem točaka proizašlih iz potrebe usklađivanja Statuta Grada Raba i Poslovnika Gradskog vijeća s odrednicama novog Zakona o sustavu državne uprave, odnosno s mjerama povjeravanja poslova državne uprave jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koje je obrazložio pročelnik Zvonko Puljar-Matić. U istom setu odluka našla se i ona o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i nezavisnih vijećnika zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Raba u 2020. godini, kao i Odluka o izmjenama Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Raba.

 

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora 19. travnja

S obzirom da se redovni izbori za članove vijeća mjesnih odbora održavaju svake četvrte godine, a posljednji su na području Grada Raba održani 17. siječnja 2016. godine, gradonačelnik je petom točkom dnevnog reda predložio raspisivanje novih redovnih izbora za 19. travnja 2020. godine, što su vijećnici jednoglasno i prihvatili.

 

Roditelji neće osjetiti povećanje ekonomske cijene usluga dječjeg vrtića

Jednoglasno je prihvaćena i Odluka kojom je ekonomska cijena usluga u Dječjem vrtiću "Pahuljica" Rab povećana za 200,00 kn. Radi se naime, kazao je u svojem obraćanju gradonačelnik Nikola Grgurić, o izmjeni ekonomske cijene koja proizlazi iz povećanja koštanja većine elemenata koji čine ekonomsku cijenu usluga dječjeg vrtića. Bitno je pritom istaknuti, kazao je Grgurić, kako donošenjem ove Odluke neće doći do povećanja cijene koštanja usluga dječjeg vrtića za roditelje-korisnike usluga, obzirom da će Odlukom o izmjeni Odluke o mjerilima za naplatu usluge dječjeg vrtića "Pahuljica" udio sudjelovanja roditelja biti snižen sa sadašnjih 33% na iznos od 30% ekonomske cijene usluga cjelodnevnog i poludnevnog boravka u dječjem vrtiću.

Pročitano 1176 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

Zadnji sadržaj od: Rab Danas

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1