Home Vijesti U srijedu 11. ožujka slijedi nastavak XIX. sjednice Gradskog vijeća Grada Raba

U srijedu 11. ožujka slijedi nastavak XIX. sjednice Gradskog vijeća Grada Raba

0
U srijedu 11. ožujka slijedi nastavak XIX. sjednice Gradskog vijeća Grada Raba

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

{gallery}GV veljaca 2020{/gallery}

 

Rab danas oglas

Prvi je dio sjednice koji je potrajao svega dvadesetak minuta, nakon usvajanja dnevnog reda s dvije točke dopune koje je predložio gradonačelnik Nikola Grgurić, započeo jednoglasnim prihvaćanjem Financijskog izvješća Dječjeg vrtića “Pahuljica” kojeg je podnijela ravnateljica vrtića Sanja Grozdanić, a nastavljen je također jednoglasnim prihvaćanjem točaka proizašlih iz potrebe usklađivanja Statuta Grada Raba i Poslovnika Gradskog vijeća s odrednicama novog Zakona o sustavu državne uprave, odnosno s mjerama povjeravanja poslova državne uprave jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koje je obrazložio pročelnik Zvonko Puljar-Matić. U istom setu odluka našla se i ona o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i nezavisnih vijećnika zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Raba u 2020. godini, kao i Odluka o izmjenama Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Raba.

 

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora 19. travnja

S obzirom da se redovni izbori za članove vijeća mjesnih odbora održavaju svake četvrte godine, a posljednji su na području Grada Raba održani 17. siječnja 2016. godine, gradonačelnik je petom točkom dnevnog reda predložio raspisivanje novih redovnih izbora za 19. travnja 2020. godine, što su vijećnici jednoglasno i prihvatili.

 

Roditelji neće osjetiti povećanje ekonomske cijene usluga dječjeg vrtića

Jednoglasno je prihvaćena i Odluka kojom je ekonomska cijena usluga u Dječjem vrtiću “Pahuljica” Rab povećana za 200,00 kn. Radi se naime, kazao je u svojem obraćanju gradonačelnik Nikola Grgurić, o izmjeni ekonomske cijene koja proizlazi iz povećanja koštanja većine elemenata koji čine ekonomsku cijenu usluga dječjeg vrtića. Bitno je pritom istaknuti, kazao je Grgurić, kako donošenjem ove Odluke neće doći do povećanja cijene koštanja usluga dječjeg vrtića za roditelje-korisnike usluga, obzirom da će Odlukom o izmjeni Odluke o mjerilima za naplatu usluge dječjeg vrtića “Pahuljica” udio sudjelovanja roditelja biti snižen sa sadašnjih 33% na iznos od 30% ekonomske cijene usluga cjelodnevnog i poludnevnog boravka u dječjem vrtiću.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime