logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 23 Ožujak 2020 21:16

Napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka samo uz propusnicu izdanu temeljem odobrenog zahtjeva

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas, 23. ožujka 2020. godine donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.


Odluka o zabrani napuštanja prebivališta....pdf


Za provedbu i nadzor provođenja mjera propisanih Odlukom zaduženi su stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije. Slijedom toga, obavještavamo osobe nadležne za izdavanje, ovjeravanje i potpisivanje propusnica za okolnosti iz točke II., pod a., b., c., d., f. i g., da presliku izdane propusnice dostave na slijedeće adrese e-pošte:


Za okolnosti iz točke II.e Odluke, kada osoba iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština mora napustiti svoje mjesto prebivališta i stalnog boravka, za izdavanje propusnica nadležan je Stožer civilne zaštite Grada Raba.

 

Stožer CZ Grada Raba propusnice može izdati samo osobama koje imaju prijavljeno prebivalište ili stalni boravak na području Grada Raba. Svi ostali propusnice za ovu svrhu trebaju zatražiti od stožera koji djeluje na području općine ili grada u kojem su prijavljeni.

Propusnice će se izdavati temeljem odobrenog zahtjeva, a obrazac zahtjeva možete preuzeti ovdje:

 

Zahtjev za izdavanje propusnice možete podnijeti putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nas možete kontaktirati putem telefona broj 77 74 80, u vremenu od 8.00 do 14.00 sati, a u iznimnim slučajevima možete nazvati na 098 52 20 04.

 

Informacije o ovoj temi, kao i o pitanjima u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima na području Grada Raba možete dobiti na telefon 098 52 20 04 ili 099 80 60 936.

 

S obzirom na ozbiljnost situacije u vezi epidemije, pozivamo sve osobe koje su u zadnjih deset dana doputovale na Rab, a duže su boravile van otoka i još nisu nazvale, da se telefonski jave Nastavnom zavodu za javno zdravstvo – ispostavi Rab na telefon broj 051 77 69 24 ili 091 78 60 501.

Molimo vas da ovu informaciju prenesete osobama za koje znate da spadaju u tu kategoriju.

 

Denis Deželjin, načelnik stožera CZ Grada Raba

Pročitano 2773 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1