logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 24 Travanj 2020 18:17

Obavijest povodom proslave blagdana i zavjetne procesije Križi

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Obavijest povodom proslave blagdana i zavjetne procesije Križi Povijesna fotografija Miroslava Maroevića (iz zbirke Josipa Andrića)

Cijeneći vrijednost i važnost očuvanja stoljetne tradicije, duhovne baštine i vlastitog identiteta, Stožer civilne zaštite Grada Raba je zauzeo pozitivno stajalište u pogledu dopisa primljenih od strane Biskupskog ordinarijata Krk i Dekanskog ureda Rab, te je od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske zatražio suglasnost za održavanje zavjetne procesije Križi.

 

Iz svake od šest otočnih župa sa svojim svećenicima krenuti po četvero župljana, a po dolasku na Trg sv. Kristofora priključit će im se procesija župe Rab. Potom će u zajedničkoj procesiji gradskim ulicama, iz crkve sv. Andrije do Vele crikve prenijeti čudotvornu sliku Gospe Rapske.

- "Jučer smo od Nacionalnog stožera civilne zaštite dobili odobrenje i, s obzirom na trenutne uvjete u kojima se nalazimo, možemo biti zadovoljni što ćemo, premda samo na simboličnoj razini, ipak uspjeti proslaviti blagdan i održati procesiju. To znači da će iz svake od šest otočnih župa sa svojim svećenicima krenuti po četvero župljana, a po dolasku na Trg sv. Kristofora priključit će im se procesija župe Rab. Potom će u zajedničkoj procesiji gradskim ulicama, iz crkve sv. Andrije do Vele crikve prenijeti čudotvornu sliku Gospe Rapske.

 

Pozitivnom odgovoru iz Nacionalnog stožera zasigurno je pridonijela povoljna epidemiološka slika koju imamo na otoku kao i pridržavanje propisanih mjera i odluka od strane velike većine Rabljana.

 

U nedjelju ujutro ostanite kod kuće i zajedno s vašim svećenicima pojačate snagu molitve prateći svetu misu putem lokalnih medija.

Budimo i nadalje revni u poštivanju mjera, uputa i preporuka. U tom smislu vas pozivamo da u nedjelju ujutro ostanete kod kuće i zajedno s vašim svećenicima pojačate snagu molitve, slušajući svetu misu putem Radio Raba, a zahvaljujući Video studiju Piloto, prijenos mise moći ćete pratiti i putem YouTube kanala RabStreamTV-a, te na facebook stranicama Rapskog listaŽupe Uznesenja BD Marije - Rab.

 

Nagodinu, neka nam Križi ponovo osvanu u obnovljenom duhu i punom tradicijskom koloritu", kazao je u svojem obraćanju Denis Deželjin, načelnik Stožera CZ Grada Raba.

 

Pročitano 2820 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1