logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 07 Svibanj 2020 13:18

Od 11. svibnja ponovno u funkciji igralište malih sportova u Palitu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 4. svibnja 2020. godine o načinu korištenja dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, Grad Rab donio je odluku da se s danom 11. svibnja otvori igralište malih sportova u Palitu, dok su preostala dječja igrališta otvorena danom donošenja odluke.

 

Podsjećamo da se igrališta te drugi sportski sadržaji na otvorenom, kao i bavljenje rekreativnim sportom na otvorenom, može koristiti i provoditi pridržavajući se općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

U nastavku navodimo preporuke koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo o načinu stavljanja u funkciju dječjih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sporta na otvorenom:

- potrebno je održavati fizičku distancu među osobama od 1,5 metara; pri tome pratitelj djeteta i dijete ne moraju održavati fizičku distancu. Potrebno je obratiti pažnju odnosno poučiti djecu da izbjegavaju grupiranje na jednom mjestu i održavaju fizičku distancu koliko je moguće. Za vrijeme boravka na dječjim igralištima te tijekom bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom preporuča se češće dezinficirati ruke te izbjegavati dodirivanje lica nečistim rukama. Također, potrebno je pridržavati se svih općih i higijenskih mjera.

 

S obzirom na potrebu održavanja fizičke udaljenosti od 1,5 m, zabranjuje se odigravanje utakmica i održavanje treninga u sportovima gdje postoji neposredni kontakt igrača.

 

Sportski klubovi s područja Grada Raba koji će održavati treninge na igralištu malih sportova u Palitu obvezuju se na provedbu preporuka HZJZ.

 

Pročitano 818 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia