logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Srijeda, 27 Svibanj 2020 06:54

Brojne loparske pješčane plaže u doba koronavirusa jamče sigurnost

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Da je Lopar pravi pješčani raj sa preko 20 pješčanih plaža to već znaju gotovo svi, a upravo u doba pandemije virusa Covid 19 one jamče sigurnost svojim posjetiteljima. Svakodnevno nas Stožer CZ upozorava na mjere kojih se moramo držati kako ne bi ugrozili sebe i druge, a Lopar nudi bezbrižno kupanje i sunčanje na svojim nadaleko poznatim pješčanim plažama.

 

Više od10 km pješčanih plaža i skrivenih uvala prava su oaza sigurnosti. Samo Rajska plaža, koja je prošle godine proglašena najboljom plažom u Hrvatskoj, dugačka je gotovo 2 km i uz mjere održavanja socijalne distance koje propisuju maksimalno 15 kupača na 100m2, može prihvatiti oko 5.000 kupača. Za one koji preferiraju nešto skrovitija mjesta s manje posjetitelja, robinzonske plaže poput Stolca, Sahare, Dubca, Sturiča, Ciganke..., prava su oaza mira.

 

 

Samo Rajska plaža, koja je prošle godine proglašena najboljom plažom u Hrvatskoj, dugačka je gotovo 2 km i uz mjere održavanja socijalne distance koje propisuju maksimalno 15 kupača na 100m2, može prihvatiti oko 5.000 kupača.

Kako doznajemo od direktora Ureda TZO lopara Marina Mušća, najveći koncesionar, KTD Lopar Vrutak d.o.o., itekako je svjestan mjera koje propisuje Stožer, pa se tako ove godine ležaljke i suncobrani postavljaju na nešto veći razmak od uobičajenog, a i drugi koji nude plažne sadržaje pridržavat će se propisanih naputaka.

- „Veseli činjenica da autokamp San Marino uskoro planira otvoriti svoja vrata za prihvat prvih turista, a u srpnju se očekuje i otvaranje turističkog naselja San Marino, naravno u reduciranom obimu i uz poštivanje strogih mjera.Također, spremna je i većina kapaciteta obiteljskog smještaja koji je u doba pandemije možda i izbor broj jedan za turiste koji se odluče doći u Lopar, a vrijedni djelatnici komunalne tvrtke Lopar Vrutak d.o.o. pripremili su i uredili destinaciju za njihov dolazak“, kazao nam je Mušćo.

 

 

 

U suradnji s Općinom Lopar i TZO Lopar, u mjeri u kojoj su to novonastale okolnosti dozvolile, nabavljena su nova dječja igrala, urbana i sportska oprema, turistička signalizacija, uređeni su pristupi plažama, kao i nova privezišta u luci Melak...

- „Manifestacije koje privlače veći broj turista smo na žalost morali otkazati, ali ćemo svakako voditi računa da turisti koji dođu u destinaciju ipak osjete dašak naše tradicije, kulture, gastronomije i drugih blagodati koje Lopar nudi“, zaključio je Mušćo.

Pročitano 3618 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1