logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Ponedjeljak, 15 Lipanj 2020 06:54

Oko 5 kubika otpada trajno uklonjeno iz barbatskog podmorja i priobalja

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

U tradicionalnoj volonterskoj akciji čišćenja barbatskog podmorja i priobalja koja je održana u nedjelju 14. lipnja u organizaciji MO-a Barbat, Gradskog društva Crvenog križa Rab, Udruge Komin i ŠRD-a Dolin, u suradnji s KPA Amfora i Mirko Diving centrom, sudjelovalo je 50-ak vrijednih volontera, među kojima je bilo i 15 ronioca.

 

Kako doznajemo od Elvisa Grca, predsjednika Udruge Komin, ove se godine čistilo područje od Vodenče do Keki, ali i s druge strane Barbatskog kanala, priobalni dio Dolina, od Vele rupe do ruba šume.

 

Deset volonterki čistilo je plaže i pristupne staze prema plažama od Pudarice do Vodenče tj. popularne Jamajke, a svoj veliki doprinos dalo je i sedam barkarijola; Ćamba, Stane, Čazo, Iva i Simo, Sebo, Paolo Faflja te Luka. Najmlađi sudionik nedjeljne akcije bio je Patrik Jureša, a najmlađi ronioc Ante Kovačević. Svakako treba reći da je gost-ronioc na akciji bio predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza Kamilo Čuljak, a za opskrbu hranom i pićem zaduženo je bilo Gradsko društvo Crvenog križa Rab.

 

Ovom hvale vrijednom akcijom prikupljeno je 5 kubika raznog otpada koje je sada trajno uklonjeno iz barbatskog priobalnog okoliša i podmorja.

 

Nakon obavljenog pozamašnog posla čišćenja pod morem i uz more, organizirano je i druženje uz zajednički ručak, a na meniju se našao gulaš s krumpirima kojeg je pripremio kuhar Jure iz "Petre", dok se za meso i povrće s roštilja pobrinuo vrsni roštilj-majstor Josić Peranić - Pino. Bila je to ujedno prilika da se organizatori ove akcije, koja se u Barbatu održava tijekom lipnja već više od 10 godina, još jednom zahvale svim sudionicima akcije na odvojenom vremenu i trudu.

Pročitano 2635 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1