logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Četvrtak, 02 Srpanj 2020 18:16

Zaštitimo stoljetnu park-šumu „Komrčar“ – poučimo mlade odgovornom ponašanju

Napisao/la OŠ Ivana Rabljanina Rab
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Čuvanje i promocija lokalne kulturne baštine jedan je od načina podizanja svijesti stanovniika o vrijednosti kulturnog, duhovnog i prirodnog nasljeđa, osobito u manjim sredinama kao što je naša otočna rapska sredina.

 

 

OŠ Ivana Rabljanina Rab od svojega je osnutka, odgojno-obrazovnim radom nastojala brojnim generacijama osnovaca prenijeti važnost i vrijednost očuvanja istog, na tragu tisućljetne tradicije očuvanja prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine otoka Raba. Osobito smo ponosni na park-šumu „Komrčar“, jedinstveni lokalitet na ovim prostorima, u kojemu smo zajedno s našim učenicima provodili niz aktivnosti, satova u nastavi, radionica, šetnji, pošumljavanja, čišćenja i slično, s ciljem osvješćivanja zavičajnih vrednota te poticanju ljubavi prema otoku.

 

Neizmerno rastužuje činjenica da pojedinim učenicima naše škole nismo uspjeli usaditi vrednote o kojima je ovdje riječ i potaknuti u njima ljubav prema otoku Rabu, jer oni svojim vandalskim odnosom prema park-šumi „Komrčar“ nastoje narušiti ne samo ugled OŠ Ivana Rabljanina Rab, već i ugled svih stanovnika ovoga otoka te time naštetiti samoj promociji našeg otoka kao mjesta na kojem se cijene navedene vrijednosti.

 

Svjesni smo činjenice kako su pojedinci, učenici naše škole, svojim vandalskim ponašanjem narušili sklad prirodnih i kulturno-povijesnih ljepota našega otoka, stoga, osuđujemo svaki oblik takvog ponašanja, ograđujemo se od istog te pozivamo mjerodavne službe našeg otoka, kao i sve stanovnike da zajedničkom suradnjom spriječimo svaku buduću radnju ovakve naravi. Ovim priopćenjem želimo ukazati na snažnu potrebu preventivnog i zajedničkog djelovanja svih sudionika u procesu odgoja: roditelja, škole i lokalne zajednice. Jedino zajedničkom suradnjom, iskrenim odnosom, međusobnim uvažavanjem i potporom možemo pomoći u podizanju odgovornih, kulturnih i osviještenih ljudi koji će znati sačuvati sve blagodati ovog otoka za naša buduća pokoljenja. Jedino će tako naša škola uistinu biti rasadnik pozitivnih ideja, stavova i razmišljanja te svojim aktivizmom promovirati ljepotu i kvalitetu življenja na otoku.

Pročitano 3021 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1