Home Vijesti Sajam rapskog božićnog zajedništva

Sajam rapskog božićnog zajedništva

0
Sajam rapskog božićnog zajedništva

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Na sajmu naime sudjeljuju: OPG Lavanda Mare – Marica Španjol, OPG Nedjeljko Karlić-Tafarija, OPG Ivan Staničić, OPG Rab Pur – Sonja Friedmann-Štokić, OPG Biserka Hasanagić, Cvjećarna Murtela – Marina Krtstačić, Zdenka Krišković, Ankica Keko, Tatjana Loborec, Anamarija Grgurić, Udruga FERRA, Udruga KOMIN, ŠRK TUNERA, DŠR MUNDANIJE. Čitavo vrijeme (ujutro i poslijepodne) udruge za sve posjetitelje pripremaju Kobasice s kapusom i punč ( udruga Komin) i šuljčiće i kuhano vino (udruga Tunera).

Ujutro od 9.00 do 12.00 sati i popodne od 16.00 – 19.00 sati predviđen je i bogat i raznovrsan kulturno-zabavni program, pa su tako već prvog dana u poslijepodnevnim satima djeca mogla sudjelovati u kreativnoj božićnoj radionici, a nastupili su i članovi folklorne dječje skupine udruge Rapski tanac.

Štokalj na gulaš s palentom

Rab danas oglas

U utorak, 22.12. poslijepodne članovi udruge MOCIRA kuhaju uživo po domaću „Štoklja na gulaš s palentom“. „Kome miriši neka dođe kušat ‘na žlicu’! Uz to bit će i čašica domaćeg vina od našega Marinka“, poručuju iz Mocire.

U srijedu, 23.12. poslijepodne na programu je „BOŽIĆNO DRUŽENJE“ na kojem se redom očekuju nastupi Folkolornog društva Rapski Tanac (17,00 h), slijedi prvi dio nastupa Crkvenih zborova otoka Raba (17,20 h), a u 17,40 h u šarengradsku ložu, uz zvuke „Tihe noći“, ući će Tunerine „Žive jaslice“, draški će pjevači zatim pjevati božićne pjesme po starinski, a i crkveni zborovi otoka Raba ponovno će zapjevati.

Poslije programa svi sudionici Božićnog sajma srdačno pozivaju sve posjetitelje na zajedničko druženje!

Humanitarni aspekt božićne tombole

Možete se uključiti i u božićnu tombolu u kojoj je SVAKA SREĆKA DOBITAK, koji se može odmah podignuti. Svi sudionici sajma odlučili su da će se priključiti akciji O.Š. Ivana Rabljanina i ukupni iznos od tombole namijeniti obnovi fonda školske knjižnice, a istovremeno će se prikupljati sredstava za akciju Srcem protiv barijera.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime