logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 19 Kolovoz 2020 08:38

Uživanje u Charlijevom "two hands tapping-u" i muziciranju vrhunskih jazz glazbenika

Napisao/la Tonka Kavran (CZK Lopar)
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Uživanje u Charlijevom "two hands tapping-u" i muziciranju vrhunskih jazz glazbenika Napisala i snimila: Tonka Kavran

Nakon cjelodnevne neizvjesnosti zbog nestabilnog vremena, u organizaciji Centra za kulturu Lopar, te uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Općine Lopar, pod krošnjama Kapića sinoć se loparskoj publici predstavio Trio Darka Jurkovića Charlija.

Ovaj nagrađivani gitarist od samog početka koncerta sve prisutne oduševio je vrhunskom "two hands tapping“ tehnikom, svirajući na dvije gitare istovremeno po čemu je nadaleko poznat. Na pozornici su mu se zatim pridružili Zvonimir Šestak na kontrabasu te Adriano Bernobić za bubnjevima, a publika je u nastavku koncerta mogla čuti kako u izvedbi ovog vrhunskog jazz-trija zvuče Charlijeve autorske skladbe i birani jazz standardi. Park Kapić ponovno se pokazao idealnim koncertnim ambijentom te je publika zaista uživala u ovoj jazz poslastici.

 

Već u nedjelju, 23. kolovoza, na istom mjestu u 20.30h, nastupit će Quinteta Bruna Mičetića, u kojem će uz poznatog jazz gitaristu i umjetničkog direktora Rab Jazz Festivala Brunu Mičetića nastupiti: Dado Marinković (bubnjevi), Bojan Skočilić (el. bas), Joe Kaplowitz (klavir) i Vojkan Jocić (t. saksofon).

 

Veselimo se Vašem dolasku.

Pročitano 414 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1