Home Vijesti Aktivni posjet članova Udruge pomorskih kapetana otoka Raba otočiću Trsteniku

Aktivni posjet članova Udruge pomorskih kapetana otoka Raba otočiću Trsteniku

0
Aktivni posjet članova Udruge pomorskih kapetana otoka Raba otočiću Trsteniku

Foto: Foto: Udruga pomorskih kapetana otoka Raba

 

Još u navigaciji brodom “Barba Šime” prema Trsteniku odrađen je radni sastanak Udruge pomorskih kapetana na kojemu je predstavljena inicijativa Safe At Sea – projekt koji kao temeljni cilj ima smanjenje pomorskih nezgoda na Jadranskom moru.

Rab danas oglas

 

Prezentirane su i smjernice budućeg rada Udruge, a važno je istaknuti i to da je uvaženi prof. Miljenko Domijan, koji se pridružio ovoj plovidbi na Trstenik, proglašen počasnim članom Udruge pomorskih kapetana otoka Raba.

 

Na Trsteniku kapetani su prvo posjetili devastirani i urušeni jugozapadni portić kako bi još jednom skrenuli pozornost na potrebu sanacije istog s ciljem povećanja sigurnosti na moru i skrbi o povijesnoj pomorskoj baštini.

 

Kapetani su nakon toga odali počast rapskim đacima Pomorske i Ekonomske škole u Malom Lošinju, koji su izgubili život u tragediji kod Trstenika 27. travnja 1962. godine. Uslijedila je EKO akcija prikupljanja otpada po cijelom otoku i oko spomenika u kojoj je zbrinuto tridesetak vreća plastičnog, metalnog i staklenog otpada.

Ovom su akcijom kapetani otoka Raba, osim apeliranja na ekološku osviještenost svih onih koji ovaj otok pohode i na potrebu pojačane zaštite morskog okoliša, ukazali i na važnost sigurnosti na moru te očuvanja naše bogate pomorske tradicije.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime