Home Vijesti “Zeleno-plavom čistkom Sorinj 2020.” iz prirode uklonjeno gotovo 200 vreća PVC otpada

“Zeleno-plavom čistkom Sorinj 2020.” iz prirode uklonjeno gotovo 200 vreća PVC otpada

0
“Zeleno-plavom čistkom Sorinj 2020.” iz prirode uklonjeno gotovo 200 vreća PVC otpada

Foto: RabDanas

 

Čistilo se područje uz cestu, od radne zone Sorinj do poslije deponija Sorinj, a naglasak je ovoga puta bio na uklanjanju pvc vrećica koje je vjetar razasuo po okolnom drveću.

Rab danas oglas

– “Ove godine nije održana akcija Neka školji budu bolji, a na ovom potezu nalazi se pješačka i biciklistička staza do rta Sorinj i crkvice sv. Nikole, pa nam se eko akcija baš na ovom području činila najsvrsishodnijom. U akciju su se uključili Lopar Vrutak d.o.o., Hrvatske šume Rab, UVDR LOPAR, MK Rab, DVD Lopar, KUD San Marino, Pučki pjevači, Udruga ovčara, Lučka uprava Rab Skupljeno je gotovo 200 vreća uglavnom PVC otpada, ali i 20-ak m3 ostalog, uglavnom kućnog otpada”, kazao nam je direktor TZ općine Lopar Marin Mušćo.

 

Nakon uspješne akcije za sve sudionike organiziran je prigodni ručak i druženje u prostorijama Moto kluba Rab, a “pala” je i domaća loparska pisma u izvedbi loparskih Pučkih pjevača.

 

Organizatori zahvaljuju svima koji su sudjelovali jer se i ovoga puta pokazalo da se zajedničkim naporom može puno napraviti za čišći okoliš i za čišći otok!

 

50 sadnica crnog bora na dar

Svakao vrijedi istaknuti i podatak da su u sklopu akcije Hrvatske šume ispostava Senj donirale 50 sadnica crnog bora koje će ovih dan biti posađene na području Općine Lopar!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime