Ispiši ovu stranicu
Subota, 10 Listopad 2020 14:03

"Zeleno-plavom čistkom Sorinj 2020." iz prirode uklonjeno gotovo 200 vreća PVC otpada

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Turistička zajednica općine Lopar u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Rab, KTD Lopar Vrutak i Općinom Lopar organizirala je ekološku akciju pod nazivom "Zeleno-plava čistka Sorinj 2020." koja se održala u subotu 10.10.2020. s početkom u 9,00 sati.

 

Čistilo se područje uz cestu, od radne zone Sorinj do poslije deponija Sorinj, a naglasak je ovoga puta bio na uklanjanju pvc vrećica koje je vjetar razasuo po okolnom drveću.

- "Ove godine nije održana akcija Neka školji budu bolji, a na ovom potezu nalazi se pješačka i biciklistička staza do rta Sorinj i crkvice sv. Nikole, pa nam se eko akcija baš na ovom području činila najsvrsishodnijom. U akciju su se uključili Lopar Vrutak d.o.o., Hrvatske šume Rab, UVDR LOPAR, MK Rab, DVD Lopar, KUD San Marino, Pučki pjevači, Udruga ovčara, Lučka uprava Rab... Skupljeno je gotovo 200 vreća uglavnom PVC otpada, ali i 20-ak m3 ostalog, uglavnom kućnog otpada", kazao nam je direktor TZ općine Lopar Marin Mušćo.

 

Nakon uspješne akcije za sve sudionike organiziran je prigodni ručak i druženje u prostorijama Moto kluba Rab, a “pala” je i domaća loparska pisma u izvedbi loparskih Pučkih pjevača.

 

Organizatori zahvaljuju svima koji su sudjelovali jer se i ovoga puta pokazalo da se zajedničkim naporom može puno napraviti za čišći okoliš i za čišći otok!

 

50 sadnica crnog bora na dar

Svakao vrijedi istaknuti i podatak da su u sklopu akcije Hrvatske šume ispostava Senj donirale 50 sadnica crnog bora koje će ovih dan biti posađene na području Općine Lopar!

Pročitano 1119 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles