Home Vijesti Na Rabu održan 15. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu „Četiri zvonika“

Na Rabu održan 15. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu „Četiri zvonika“

0
Na Rabu održan 15. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu „Četiri zvonika“

Foto: Foto: Ivica Hodak i Marko Krstinić

 

Naime, ovo po mnogočemu posebno i dubokim emocijama prožeto natjecanje i dalje nastavlja čuvati uspomenu na stradale rapske podvodne ribolovce, no nažalost ovoga je ljeta uz imena Tomislava Tonse i Sanjina Staničića, na crni niz stradavanja pod morem pridodano ime još jednog mladog Rabljanina, divnog čovjeka i izvrsnog podvodnog ribolovca – Marjana Perčinića.

Rab danas oglas

Nakon okupljanja na rapskoj rivi, uslijedilo je još jedno zajedničko isplovljavanje svih natjecatelja iz luke Rab do mjesta na pučini na kojem su sa broda “Sardina”, uz minutu šutnje i zvuke brodskih sirena, vijenac u more bacili članovi obitelji stradalih.


Ove je subote na memorijalnom kupu „Četiri zvonika“ nastupilo 16 ekipa; deset od njih činili su članovi “Dolina” iz Barbata, a preostalih šest gostujućih ekipa doplovilo je iz Novigrada u Istri, Rijeke, Lošinja, Zagreba, Kraljevice i Rovinja. Od poznatijih imena u ovom sportu nastupili su bivši reprezentativci Hrvatske Dario BabićBoris Reinić porijeklom s obližnjeg Luna na otoku Pagu.

Svaku ekipu činila su po dva natjecatelja i barkarijol. „Radno vrijeme“ natjecanja bilo je 9 do 15 sati, a lovilo se u akvatoriju otoka; Raba, Sv. Grgura, Gologa, Lagnja i Dolfina pa sve do Punte Luna (otok Pag).

 

Službeno vaganje ulova po povratku natjecatelja obavljeno je na Trgu Municipijum Arba, a vaganje je pokazalo da su natjecatelji ukupno ulovili 124 kilograma ribe, od čega je 74 kilograma otpalo na ugore, a 50 kilograma na kvalitetnu ribu.

 

U prilično neizvjesnom ishodu vaganja, prvo mjesto s osvojenih 16.688 bodova na kraju su osvojili Matiša Vuko i Vanja Peleš, članovi RK Submania iz Zagreba, a odmah iza njih, na drugom mjestu, s doista malim zaostatkom (16.240 bodova) našli su se Boris Reinić i Aleksandar Tomić, članovi riječkog „Lubena“. Ekipi barbatskog „Dolina“, Sebastijanu Travašu i Marinu Javoranu s osvojenih 12.068 bodova pripalo treće mjesto.

Domaćim natjecateljima, članovima „Dolina“ pripale su i nagrade za „najvredniji“ i „najteži ulov. Najvredniji ulov s ulovljenom palamidom teškom 4,126 kg ostvario je Marinko Frankić, dok je zahvaljujući ulovljenom ugoru od 12,840 kg Andrej Petrović nagrađen za najteži ulov.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime