Home Vijesti Osjećaj Božića topi nam srca

Osjećaj Božića topi nam srca

0
Osjećaj Božića topi nam srca

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Čim se počelo mračiti oživio je prostor i brojni posjetitelji, a pogotovo oni najvažniji, naši mališani bili su uzbuđeni i u očekivanju prikaza božićne priče.

Dok su se širili primamljivi mirisi domaćih jela koja su pripremali članovi udruge KOMIN i ŠRK TUNERA, članovi udruge Mocira koristili su priliku prodavati srećke dobrotvorne tombole u korist obnove školske knjižnice i akcije srcem protiv barijera O.Š. Ivana Rabljanina (dobitne nagrade donirali su svi sudionici sajma i školska djeca s roditeljima – prikupljeno je ravno 1.000 kuna. Hvala svima koji su pomogli u tome).

Rab danas oglas

Program druženja vodio je gosp. Franjo Štokić, član udruge Mocira. Za početak razveselio nas je nastup Folklornog društva RAPSKI TANAC , sekcija odraslih. Slijedile su prekrasne božićne pjesme u izvedbi pjevačica rapskih crkvenih zborova.

Živi Božić

„Božićna priča“ postala je stvarnost kad je nastala tišina – ugasila su se svjetla i uz pjesmu „Tiha noć“ ulazili su Josip i Marija na tovaru u jaslice gdje su ih dočekali anđelići, pastiri i blago. I tri kralja došla su u posjet malome Isusu.

Uz sjajne oči malih posjetitelja koji su se divili jaslicama i na veselje svih prisutnih zapjevali su Draški pjevači na starinski njihove božićne pjesme, a potom su još jednom nastupile pjevačice crkvenih zborova.

Pjesma kao najljepša božićna čestitka

Šećer na kraju bili su naši mladi Rabljani, pjevački zbor „OČI SRCA“ koji su nas skupa sa svojom voditeljicom vjeroučiteljicom Nadom Pereza Profaca poveli na glazbeno putovanje, a čija je zadnja točka ujedno bila i božićna čestitka svim Rabljanima i gostima otoka – pjesma „SRETAN BOŽIĆ ZA SVE NAS“, kompozicija Franje Štokića, koju su zajedno s njim otpjevali punog srca, emocija!

Što nam ostaje, Udruga MOCIRA ovom prilikom se želi srdačno zahvaliti svima koji su pomogli u realizaciji cijelog adventskog i božićnog programa – Grad Rab, TZG Raba, POU, d.o.o Dundovo, O.Š. Ivana Rabljanina, Dječji vrtić PAHULJICA, Folklorno društvo RAPSKI TANAC, udruga KOMIN, ŠRK Tunera, DŠR Mundanije, udruga FERRA i ostalim izlagačima, svim posjetitelijma, posebno predstavnicama Gradske uprave koji su uveličali svojim prisustvom ovo božićno druženje.

ČESTIT BOŽIĆ i SRETNA NOVA GODINA 2016.

Napisala: Sonja Friedmann-Štokić

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime